Klik venligst
TOREKOV 2024-05-10 KL. 07:00

"Det ska bli skönt häng utan krusiduller"

Av Peter Jakobsson

Micke Wallin lovar skönt häng och god mat när han snart öppnar upp Hummër Foodtruck i Torekov. Det blir Halmstadkrögarens första mer permanenta satsning på Bjäre. Alla bitarna föll på plats så Micke kunde inte låta bli. Nu har han business även där han brukar ha ledigt.


Micke Wallin driver Foodmarket i Hallarna och Hummër Grill & Bar i Halmstad. Nu satsar han även på Torekov i sommar. Foto: Peter Jakobsson

Micke Wallin är halmstadkrögaren som driver Foodmarket på Hallarna samt Hummër Grill & Bar på Storgatan. Nu siktar han söderut och satsar på nytt krogprojekt på Bjäre. Mitt i centrala Torekov görs det nu ordning för att sätta upp Hummër Foodtruck med en inramning av härlig lounge.

Att Micke nu gör en satsning i Torekov har sina förklaringar.

– Min fru är därifrån och vi brukar spendera tid där på somrarna, vi har nu även eget hus där sedan några år, berättar Micke.

Som den entreprenören han är så letar han hela tiden efter nya möjligheter och projekt. Att driva något i Torekov har han tänkt på länge men inte riktigt hittat vad. Nu kom dock en möjlighet upp och då var Micke snabb på att agera.

– Jag har tittat på flera verksamheter i Torekov men det måste kännas rätt. Nu har jag hittat det jag tror på, säger Micke.

Micke Wallin ser fram mot att erbjuda torekovarna Hummër. Foto: Peter Jakobsson

Precis invid turistbyrån i Torekov har det varit krog i många år. Nu ska huset renoveras och det som varit Hazienda och sedan Yakans är borta.

– Jag hade foodtrucken i Torekov en helg i slutet av förra sommaren och har sedan letat efter att kunna göra något mer permanent där under hela sommaren. Efter kontakt med lokalt folk och kommunen kom denna möjlighet upp, säger Micke.

Platsen gapar nu tom då gamla uteserveringen och baren är riven. Micke har några veckor på sig att göra i ordning Torekovs nyaste restaurang.

– Det är ett perfekt läge mittemot G Swenssons och intill Parkis med glass och platsen där barn kan leka, säger Micke.

Det återstår en hel del jobb för att iordningställa platsen i Torekov där det i sommar ska vara "skönt häng" framför foodtrucken. Foto: Privat

Foodtrucken kommer stå längst in på gården där senast restaurang Yakans låg.

– I trucken har vi komplett kök och allt som behövs för att servera mat och dryck. Framför lägger vi konstgräs och sätter upp bord, parasoll och några soffor för att kunna hänga lite i, förklarar Micke.

Foodtrucken kommer vara lite inbyggd och ha markiser runt sig. Den ska inte flyttas fram och tillbaka. Maten blir kända klassiska rätter.

– Vi kommer erbjuda ryggbiff, hummer, burgare, skagen och lite smårätter. Det är mer av restaurangmat än streetfood även om vi kommer se till att kunna servera maten ganska kvickt. Sen får vi se om våra rätter faller gästerna i smaken annars kommer vi ändra lite, säger Micke.

Det kommer finnas fullständiga rättigheter för öl och vin.

– Det ska vara enkelt att komma förbi på Hummër i Torekov. Ingen bokning och man är välkommen som man är. Alla beställningar görs i luckan, vi har ingen servering. Det ska bli skönt häng utan krusiduller, säger Micke.

Hummër On the Road kommer stå i Torekov i sommar. Foto: Privat

Micke får nu pendla ner till Torekov en del då det inte är så lång tid kvar innan öppning. Tanken är att ha smygpremiär den 30 maj för att öppna upp på riktigt den 31 maj.

– Vi börjar med att ha öppet på helgerna fram till midsommar. Sen blir det öppet varje dag hela sommaren, så länge det är folk i byn, säger Micke.

Sätta upp en restaurang och uteservering är inga problem för Micke som redan har allt som ska användas. Det är driften som är en större nöt att knäcka.

– Att hitta bra personal är den största utmaningen. Jag har många ställen som behöver mycket folk. Men det brukar lösa sig. I Torekov hoppas jag att hitta några lokals som vill jobba, säger Micke.

Foodmarket i Hallarna och Hummër inne i halmstad tar mycket av Mickes tid. Torekov har varit platsen där Micke pustar ut och har lite ledigt, nu väntar jobb även där.

– Det är kanske lite korkat att starta business i Torekov när vi hade huset där för att ha lite skön fritid. Men det ska bli roligt, avslutar Micke och fortsätter koordinera hantverkare och andra som färdigställer visionen om Hummër i Torekov.