TOREKOV 2022-02-05 KL. 12:00

Fler turer till Väderön med ny båt

Av Carina Nilsson

Till sommaren utökas Väderötrafiken med en ny båt och fler turer till Hallands Väderö. Rederiet vill också satsa mer på båtturismen med olika dagsutflykter.

Fler turer till Väderön med ny båt
Väderötrafikens skeppare Nils Möller ser fram emot en ny säsong med tre båtar i drift, och en ökad satsning på turer till Hallands väderö och Kullahalvön.

Den nya katamaranen kommer från Bohuslän och ligger nu på varv för underhållsarbete. Köpet blev klart för ett par veckor sedan och innebär en stor satsning för Väderötrafiken.

– Vi har fått fler resenärer de senaste åren. Med den nya båten hoppas vi kunna möta efterfrågan på ett bra sätt, säger Väderötrafikens skeppare Nils Möller.

Den nya katamaranen ska bland annat köra mellan Torekov och Mölle. Det ska också gå att göra dagsutflykter från Båstad med plats för en cykel.

– Båten passar bra till detta, och det finns väldigt många besöksmål i området. Man kan till exempel cykla och titta på vingårdar eller bara strosa runt i Mölle. Vi samarbetar också med hotell som kan erbjuda en färdig ryggsäck med fika och en biljett till båten. Folk vill ha det smidigt och enkelt på sin semester då försöker vi jobba efter det, säger Nils Möller.

Med totalt tre båtar i trafik kommer rederiet också att kunna göra tätare turer till Hallands Väderö.

– Vi kommer bland annat att lägga till mer i Kapellhamn och öka samarbetet med vandrarhemmet, säger Nils Möller.

Företaget ska också fortsätta med sina populära båtutflykter för att titta på säl och sjöfågel.

– Vi kommer också att erbjuda guidade turer på ön med Ingrid Persson Skog som är en väldigt duktig berättare och kunnig i allt som har med Bjärebygden att göra, säger Nils Möller.

Företaget kommer att ha ett tiotal anställda under sommaren och letar just nu efter befälhavare och cafépersonal. Nils Möller hoppas också att sommaren kommer att vara utan restriktioner.

– Vi tappade många av våra danska resenärer under pandemin, förhoppningsvis kan de hitta tillbaka till oss i år, säger han.