Klik venligst
TOREKOV 2023-01-16 KL. 13:23

Föreläsningsförening laddar för en ny säsong

Av Carina Nilsson

Vårterminen inleds med en högst aktuell föreläsning om el när Torekovs föreläsningsförening drar i gång säsongen den 22 januari.

Föreläsningsförening laddar för en ny säsong
Sjöräddningen i Torekov är ämne för en av föreläsningarna i Torekovs föreläsningsförening. Bjäre Kraft är ämnet för en annan. Foto: Arkiv

Föreningens första föreläsare är Alexander Jansson som är vd på Bjäre Kraft.
– Det är verkligen ett aktuellt ämne eftersom alla pratar om el nuförtiden. Bjäre Kraft bildades för 50 år sedan och Alexander ska berätta om både nutiden och framtiden, säger Bertil Gunnarsson som är ordförande i Torekovs föreläsningsförening.

Den 5 februari kommer Kenneth Andersson från Torekov att berätta om sjöräddningssällskapet, och även här bjuder föreläsaren på både historia och nutid.
– Vi försöker alltid att få med några lokala föreläsare och Sjöräddningssällskapet har en lång tradition i samhället, säger Bertil Gunnarsson.

Föreläsningsföreningen har också alltid ett musiktillfälle på programmet, och denna gång blir det Bjäretösen Anna Karlsson som kommer att bjuda på sång och musik den 19 februari.

Den 5 mars kommer pressfotografen Rickard Nilsson från Hässleholm att berätta om sitt arbete bakom kamerorna.
– Han har jobbat på många olika tidningar och föreläsningen kommer såklart att bjuda på mycket bilder, säger Bertil Gunnarsson.

Många bilder blir det även under terminens sista föreläsning då Ingmar Skogar kommer för att berätta om sina resor och visa bilder på isbjörnar, lunnefåglar och blomsterängar.

Alla föreläsningarna hålls i olika församlinghem på Bjäre.
– Man kan köpa ett terminskort för alla föreläsningarna för 120 kronor eller bara komma på en enstaka, då kostar det 40 kronor. Vill man ha kaffe efteråt så kostar det en slant, men vi försöker hålla så lågt pris som möjligt för att alla som vill ska kunna vara med, säger Bertil Gunnarsson.