TOREKOV 2022-09-09 KL. 11:15

Högsäsong för stölder ur båtar

Av Peter Jakobsson

Två stöder ur båtar har nyligen anmälts i Torekov. Värdefull utrustning har stulits i skydd av mörkret. ”Det finns sätt att skydda sig” konstaterar polisen.

Högsäsong för stölder ur båtar

Den 6 september anmäldes en stöld i en båt i Torekovs hamn. Tjuven hade tagit sig in i båten och stulit en GPS. Stölden skulle ägt rum mellan 30 augusti och 5 september.
– Det är oklart om även kringutrustning så som ekolod försvann också. Med tanke på tidsspannet då stölden kan ha skett så har ägaren till båten inte tillsyn av den så ofta, säger kommunpolis Sara Merbom.

Dagen efter, den 7 september, anmäldes ytterligare en stöld ur båt i Torekov. Denna stöld måste ägt rum mellan 5-6 september enligt anmälaren.
– Det har nog skett på natten och denna gång försvann en ny plotter, säger Sara Merbom.

Även veckorna innan anmäldes det stölder ur båtar på Bjäre.
– Det är säsong för denna typen av stölder nu. Det är mörka kvällar och väldigt lung vid många hamnar på nätterna, förklarar Sara.

Polisen tipsar dock om att det går att skydda sig mot denna typ av stölder.
– Ta ur värdefull utrustning och ta upp båten ur vattnet så snart ni inte använder dem. Ha alltid bra lås och försvåra för tjuvarna. Försök även ha en samverkan med andra båtägare där ni ser över och håller hamnar under uppsikt, säger kommunpolisen.
– Vi är medvetna om dessa brott och försöker patrullera lite extra vid hamnarna men polisen syns väldigt tydligt när de kommer och då håller sig tjuvarna ofta borta, förklarar Sara Merbom.