TOREKOV 2023-03-28 KL. 10:48

Ny mäklare öppnar i Torekov

Av Peter Jakobsson

Till påsken kommer en ny mäklare att öppna kontor i Torekov. Det är Svenska Mäklarhuset i Ängelholm som kompletterar med ett kontor i Torekov och därmed vill de ge sig in på Bjäremarknaden på allvar.

Ny mäklare öppnar i Torekov
Olof Ragnevad, Lajla Af Trolle och Anna Lundström vid portarna till nya kontoret vid hamnplanen i Torekov. Foto: Peter Jakobsson

Svenska Mäklarhuset är en franchisekedja med totalt ett 30-tal kontor i Sverige. Kontoret i Ängelholm startades 2016 och ägs av ängelholmaren Olof Ragnevad och Torekovsbördiga Anna Lundström. Trots att de har huvudfokus på Ängelholm så har de sålt några objekt på Bjäre. En tid har de haft tankarna på att öppna kontor på Bjäre och det blir nu av.
Att de valde Torekov som plats för nya kontoret har flera anledningar.
– Jag kommer från Torekov och den mäklaren vi ska ha på kontoret bor i Torekov så vi har väldigt bra kunskap och förankring med orten, berättar Anna Lundström.

Den som oftast kommer träffa Bjärekunderna är den nyutbildade fastighetsmäklaren Lajla Af Trolle.
– Jag har gjort min praktik på Svenska Mäklarhuset och jobbar nu där som mäklare. Att vara boende i Torekov och nu starta upp kontor här är väldigt roligt, säger Lajla.

Inom Svenska Mäklarhuset i Ängelholm är de totalt sex medarbetare och därmed behöver inte Lajla vara själv med allt på nya kontoret i Torekov.
– Vi hjälper varandra inom kontoret. Sen har vi även service mellan de olika franchisetagarna, förklarar Olof Ragnevad och fortsätter:
– Är det en säljare eller köpare som befinner sig i Stockholm när det ska skrivas kontrakt kan denne göra det hos ett av Svenska Mäklarhusets kontor där, behöver alltså inte ta sig till Bjäre bara för att skriva på.

Bostadsbranschen har varit i ett litet stålbad på senare tid på grund av höjda räntor och inflation. Bjäre sticker ut lite och marknaden rör sig inte lika som resterande Sverige men det är ändå inte som det var förr.
– Vi är medvetna om hur det ser ut lokalt och jobbar alltid med att vara ärliga. Vi vet hur marknaden fungerar här och säger inte att vi kan få mer för ett hus än vi tror. Att vara ärlig mot både säljare och köpare tror vi lönar sig i längden, förklarar Olof.


Lajla Af Trolle är fastighetsmäklaren som blir ansvarig för Torekov och Bjäre när Svenska Mäklarhuset öppnar sitt kontor i Torekov. Foto: Peter Jakobsson


Kontoret i Torekov kommer vara verksamt året om även om det finns stora säsongsvariationer.
– Vi kommer inte vara på plats hela tiden under lågsäsong, det finns det ingen anledning till. Under december, januari och februari är det generellt lugn marknad. Men alla på bolaget jobbar på och vi kommer ta hand om objekt på Bjäre när vi behöver, förklarar Anna.

Lajla har en bakgrund i restaurangbranschen innan hon sadlade om till fastighetsmäklare, något som hon ser som en styrka.
– Jag har alltid jobbat med att ge service och det gör jag även som mäklare. Folk som säljer och köper fastigheter kan vara i väldigt olika skeenden i sina liv och vi ser till att alltid ge bästa möjliga service och hjälpa till med allt som önskas. Jag vill verkligen hjälpa alla till en bra affär, förklarar Lajla.

Nu renoveras det i lokalen där kontoret ska husera. Dubbelportarna mot hamnplanen slås upp till påsk då Torekovs nya mäklare sätter i gång på allvar.
– Vi har redan business på Bjäre men det blir ännu mer på riktigt när vi öppnar upp kontoret, säger Olof Ragnevad.