Av Peter Jakobsson
Det är ny krögare på plats i Varvet i Torekov. Sebastian Perkmar, som driver Orangeriet på Norrviken, har nu även tag sig an restaurangen precis invid hamnbassängen. nordisk bistro med lokala råvaror är tanken.
– Vi blev nästan lite överkörda första helgen vi hade öppet, säger Sebastian.
Restaurang Varvet har åter öppnat i Torekov. Nu med Sebastian Perkmar som krögare.
– Vi tog över redan första januari men det är nu vi öppnat för säsongen, förklarar Sebastian Perkmar som även driver Orangeriet på Norrviken.
Premiärhelgen var 19-20 april och intresset var stort.
– Vi blev nästan lite överkörda för det kom många fler gäster än vi trodde, säger Sebastian.
Restaurangen ser i princip ut som förr. Återkommande gäster känner igen sig.
– Vi har bytt bänkskiva vid bardisken och lite annat smått. Sen bygger vi en till altan med uteplatser mot hamnbassängen. Där blir det lite mer lounge-känsla, säger Sebastian.
Det mesta är sig likt på Varvet i Torekov. Foto: Peter Jakobsson
Sebastian vill kalla inriktningen för modern nordisk bistro.
– Lokala råvaror är huvudinriktningen. Sen ska det vara grönt och visuellt vackert. Det kommer vara en levande meny som ändrar sig allt eftersom, förklarar Sebastian.
Nu har Varvet öppet på helgkvällar men under högsäsongen i sommar blir det öppet hela dagarna.
– Först kör vi helger fram till midsommar och sen öppnar vi mer. Men det hänger också lite på hur efterfrågan blir.
Några rätter som serveras på Varvet. Foto: Varvet
Ett till nytt ansikte på Varvet är nya köksmästaren Ingrid Olsson.
– Ingrid har jobbat med mig i många år och jag sa för länge sedan att hon skulle bli köksmästare när jag öppnar krog och nu blev det så, berättar Sebastian.
Ingrid gillar verkligen lokala skafferiet som växer på Bjäre.
– Det är så härligt att det finns så mycket som växer här omkring, säger Ingrid som har samma tänk kring maten som Sebastian.
Köksmästaren Ingrid Olsson förbereder inför kvällen. Foto: Peter Jakobsson
Menyn är inte jättestor, några förrätter, tre varmrätter och två desserter.
– Vi börjar så och sen byter vi rätter oftare i stället, säger Sebastian.
Vad var mest populärt under första helgen?
– Den vita sparrisen gick som smör. Sen var det många som tog råbiffen och så klart även entrecoten med bea, säger Sebastian.
Menyer. Foto: Peter Jakobsson
Under långhelgerna som nu väntar kommer det vara öppet på Varvet.
– 1 och 2 maj kommer vi ha öppet. Sen över kristi himmelsfärd har vi öppet från torsdag till lördag. Vid nationaldagen kommer vi ha öppet även på klämdagen, förklarar Sebastian.