Klik venligst
TOREKOV 2023-10-12 KL. 17:51

Två män jagas efter grovt rån i Torekov

Av Rickard Gustafsson

Polisen i Skåne utreder just nu ett grovt rån mot en äldre man som inträffade i Torekov natten till torsdag. Enligt polisen ska männen ha trängt in i mannens bostad och under hot om våld tvingat sig till värdesaker för ett sexsiffrigt belopp.

Två män jagas efter grovt rån i Torekov
Polisen spärrade av brottsplatsen i Torekov och kriminaltekniker har sökt efter spår. Om det gett något matnyttigt för den fortsatta utredningen är oklart. Foto: Adobe Stock

Polisen fick vid 02.30-tiden under natten till torsdag, 12 september, ett larm om ett rån mot en äldre person i Torekov.

Brottsoffret, en man i 75-årsåldern, ringde själv 112 och berättade att två för honom okända män en stund tidigare trängt sig in i hans hem.

Enligt anmälan framgår det att inkräktarna tog sig in vid 02-tiden och uppehöll sig där i drygt 20 minuter. Polisen i region Syd vill inte gå in på detaljer om hur männen tog sig in.

Gärningsmännen ska ha hotat mannen med våld om han inte avslöjade var han hade sina värdesaker. Hoten var tillräckliga och rånarna ska ha fått med sig en dyrbar klocka värd cirka 120 000 kronor och runt 5 000 kronor i kontanter.

Polisen uppger att den äldre mannen inte tillfogats några fysiska skador, men det är samtidigt inte svårt att räkna ut att händelsen i allra högsta grad var chockerande.

Rickard Lindqvist, presstalesperson på region Syd, berättar att bostaden spärrades av under natten för att kriminaltekniker skulle kunna säkra spår.

– Vi får se vad den brottsplatsundersökningen ger. I nuläget sammanställer och bearbetar vi alla uppgifter och gör en bedömning av det vi fått fram, säger Lindqvist till BNU.

Polisen rubricerar händelsen som grovt rån, men är i övrigt förtegen och vill av utredningstekniska skäl inte lämna ytterligare information i nuläget.

– Det jag kan säga mer är att det just nu inte finns någon person frihetsberövad i ärendet, säger Rickard Lindqvist.