Trägen vinner

1319

Februari går mot sitt slut och därmed är vintermånaderna över för denna gången. Här på underbara Bjäre gäller dock inte de klassiska årstiderna med december till februari som vintermånader. Enligt SMHI fick vi vinter på Bjärehalvön den tredje februari. När våren gör sin ankomst vet vi inte än men innan 15 februari får den inte komma enligt meteorologernas synsätt. Och då ska det varit plusgrader i dygnsmedeltemperatur i tio dagar. När det väl fastslås att våren är kommen så har det redan hänt för tio dagar sedan. Kanske är den här redan. Om inte så är det inte långt borta tills ljuset vinner över mörkret, solens strålar blir starkare när norra jordklotet tiltar närmare solen och värmer upp vår halvö, väcker naturen och förbereder den för sommarens alla evenemang. Som vi längtat!

Under veckan har ett gammalt ordspråk dykt upp i mina tankar: Trägen vinner!
Detta ordspråk vars andemening är att det inte går att bli framgångsrik över en natt. För att lyckas måste man vara envis och härda ut över tid. Trotsa hinder på vägen mot målet och det finns inga genvägar.

I dessa tider med Olympiska spel ser vi idrottsprestationer från personer som kämpat hårt under många år för att uppnå toppresultaten. Med målmedveten inställning kämpas det för det stora genombrottet.

När jag besökte Hammerglass i Förslöv såg jag samma målvetenhet som nu mynnat ut i ett stort resultat. Att ett företag från Bjäre kan på relativt kort tid göra så stora avtryck och framsteg på en global marknad är imponerande och bevisar att man inte måste verka i huvudstaden för att lyckas nå den stora marknaden. Träget arbete lönar sig i längden.

Vi har inga olympiska idrottsstjärnor som representerar Bjäre i Pyeongchang men vi har företag som genom hårt arbete representerar halvön på en stor arena. Bjäres varumärke stärks genom många duktiga aktörer på en större marknad och det är en tillgång som är viktig att bevara. Många andra kommuner önskar detta och kämpar hårt för att bygga sina varumärken och bli arenor för framtida evenemang och företag.

Jag hoppas verkligen att politikerna i kommunen inser hur starkt varumärke vi har nu och att det inte är något som består utan fortsatt framgång på alla plan.

Trevlig läsning!


Peter Jakobsson, Redaktör Bjäre NU