VÄSTRA KARUP 2021-05-26 KL. 08:00

Återvinningsstation försvinner i Västra Karup

Återvinningsstationen i på Häradsvägen i Västra Karup försvinner idag på markägarens begäran. Förpacknings- och Tidningsinsamlingen (FTI) hänvisar återvinnare av förpackningar och tidningar till övriga återvinningsstationer i kommunen.

Återvinningsstation försvinner i Västra Karup

Återvinningsstationer är till för hushåll och ger dem möjlighet att lämna sina pappers-, plast-, metall- och glasförpackningar samt tidningar till återvinning. Detta bidrar väsentligt till att vi aktivt sparar på jordens ändliga resurser vid tillverkning av nya förpackningar, produkter, glas och tidningar.
– Det är väldigt tråkigt när en återvinningsstation måste stängas. Vi arbetar ständigt för att öka möjligheterna till återvinning och vet att det finns behov av fler återvinningsstationer i Båstad. Båstadborna är duktiga på att återvinna och vi kommer söka efter en ersättningsplats i närheten, men vi tar också tacksamt emot tips och förslag på passande platser i området, meddelar Kerstin Wärn, regionchef på Förpacknings- och Tidningsinsamlingen, FTI.

På FTI:s hemsida går att hitta den återvinningsstation som ligger närmast från där man befinner sig och se uppgifter om när den töms och städas, www.ftiab.se/hitta-atervinningsstation.
– Vi anpassar tömning och städning till en ökad efterfrågan på övriga stationer i området och vi välkomnar besökare att kontakta oss om det skulle bli fullt i behållarna, säger Kerstin Wärn.

Text: Peter Jakobsson