VÄSTRA KARUP 2022-07-04 KL. 10:00

Med kärlek för lokalt odlade blommor

Av Jenica Paulsson

Längs med vägen förbi Myltegård i Mäsinge breder långa rader ut sig av vackra blommor som står i blom. Säsongen har dragit igång och ägarna Marina Hjalmarsson och Elin Elofsson blickar ut över sitt blomfält.
– Just nu blommar klinten men blomningen har bara börjat. Om bara några veckor hoppas vi att hela fältet står i blom redo att plockas, säger Marina.

Med kärlek för lokalt odlade blommor
Elin Elofsson och Marina Hjalmarsson med ett fång av klint i olika färger.

Det var i fjol som idén väcktes om att skapa ett blomfält för självplock dit människor kunde komma och plocka en bukett med lokalt odlade blommor. Då erbjöd de zinnia och två olika sorters solrosor. Säsongen gick så bra att Elin och Marina valde att satsa och starta i år upp sitt företag Blomfältet AB.
– Vi fick jättebra respons i fjol. Dessutom fick vi en hel del tips på andra blomsorter som kunderna önskade att vi kunde odla. Utifrån det växte vår glädje för fältet och tillsammans med våra män valde vi att satsa, säger Elin.

I år har Elin och Marina valt att odla och erbjuda en längre blomningstid och ett bredare sortiment av blommor. Tulpansäsongen som inleddes i början på april gick så bra att alla tulpaner sålde slut.
– Det var en chansning som gick vägen. Nu inleds sommarsäsongen med klint som redan blommar och snart ska även blommorna från riddarsporre, zinnia, solros, gladioulus, dahlior och rosenskära blomma. Nytt för i år är att vi även erbjuder tillbehör till bukett så som musselsyska, lin, harört, vallmo och blomstermorot, avslutar Elin.

Vill du besöka blomfältet och plocka dig en egen bukett hittar du dem på Möllhultsvägen mitt på Bjärehalvön. Allt du behöver för att binda dig en bukett hittar du i boden vid sidan om fältet. Ha koll på vilka blommor som blommar just nu genom att följa Marina och Elins blomfält via sociala medier.