Den 15 oktober koras Årets Butik på den komprimerade Näringslivsfesten på Norrviken. Årets tre nominerade företag verkar i tre helt olika branscher men har samtidigt många likheter, inte minst det faktum att de kombinerar en fysisk butik med en framgångsrik webbhandel.

Utmärkelsen Årets Butik instiftades för snart tre år sedan och har vid två tillfällen delats ut på Näringslivsfesten i maj månad. Med anledning av den pågående pandemin ställdes årets festligheter in men kommande torsdag kommer en komprimerad version att genomföras för framförallt nominerade företag i en rad kategorier och dess prisutdelare.

De tre nominerade butikerna har nominerats av Bjäre NU:s läsare och sedan vaskats fram av en jury som haft det svåra arbetet att välja vilka tre som skulle bli de slutliga kandidaterna.
– Vi har hittat tre riktigt bra kandidater som verkligen är lever med sina verksamheter, berättar Jenica. De är värdiga vinnare alla tre men någon måste vinna och i skrivande stund har vi faktiskt inte bestämt oss för vem som får motta priset på torsdag.

Årets tre butiker som kan komma att få den hedervärda titeln är Magasin i Båstad, Le Visage och RiderSport. Tre butiker som alla drivs av engagerade ägare som på ett fantastiskt sätt är ambassadörer för Båstad och Bjärehalvön. Vinnaren får, förutom äran och ett stort diplom, en skräddarsydd egen tidning som kommer att distribueras som bilaga till Bjäre NU under en vecka. Totalt värde 72 000 kronor.

Martina Beckman, som driver Le Visage, är väldigt glad för nomineringen när Bjäre NU träffar henne i den kombinerade salongen och butiken.
– Jag trodde att det var någon som drev med mig först när jag fick mailet. Hade inte en tanke på att vi skulle kunna bli nominerade och det är otroligt roligt, jag känner mig som en vinnare redan bara av att vara nominerad, säger Martina.

Vad är er hemlighet?
– Jag tror att Le Visage blivit lite som en samlingspunkt eller en oas för våra kunder, här kan de koppla av, få behandlingar och shoppas produkter samtidigt som vi har hög servicenivå. Vi har många kunder som kör långt för att komma till oss så något är det som de gillar, skrattar hon.

Även Eva Williamsson Holm som driver RiderSport menar att servicen är viktig.
– För oss är servicen en väldigt stor del, både för våra kunder här i butiken och för de kunder vi har via vår webshop. Vi skickar varor varje dag och vill att alla ska uppleva samma servicekänsla oavsett om de komemr till butiken eller hemsidan, berättar Eva.

Hur stort sortiment har ni idag?
– Totalt handlar det om runt 20 000 aktiva produkter så det är en hel del. Vi arbetar dels med de stora etablerade varumärkena och dels med vårt eget som vi bland annat har på de hästtäcken vi importerar och säljer under eget namn, här ska finnas allt för hästägaren och sedan en hel del för hund, katt och smådjur, berättar hon.

Jonas Wyke, som driver Magasinet i Båstad, är även han väldigt glad för nomineringen vilket han berättar när vi når honom över telefonen från den utbildning där han befinner sig veckan ut och därför inte kan ses för en intervju.

På torsdag står det klart vem som blir årets vinnare men bland de tre kandidaterna står det klart att de alla ser sig som vinnaren redan som nominerade.

Kriterier för Årets butik

– Vinnaren av årets butik ska vara en fysisk butik i Båstads kommun.
– Genom nytänkande och bra affärskänsla har butiken skapat mervärden för sina kunder och för Bjärehalvön.
– Butiken eftersträvar hög tillgänglighet, har en tydlig profil, är innovativ och skapar shoppingglädje.
– Butikens personal agerar föredömligt gällande service och bemötande samt eftersträvar upplevelser och mervärden utöver det förväntade.

Text: Joakim S Ormsmarck
Foto: Joakim S Ormsmarck, Fotograf Emmy