Vilken fest och vilka värdiga vinnare!

1265

Över 250 gäster hade anmält sig och deltog på årets näringslivsfest som hölls i orangeriet på Norrvilkens Trädgårdar. Båstad Turism och Näringsliv ska ha en stor eloge till väl genomförd tillställning! VD Karin Bengtsson som var ansvarig för vädret levererade också. För tredje året i rad var det strålande väder och en försommarsol som gladde alla finklädda gäster där de anlände och fick ett glas bubbel i handen utanför Villa Abelin innan middagen startade. Under middagen delades det ut hela tio olika priser. Både företagare och privatpersoner som gjort utmärkelsevärda prestationer under året. För underhållningen stod Ulrika Skoglund med orkester. Jag tror de chockade alla en aning med de fantastiska sångerna de bjöd på. Få var de som visste vilken pipa hon hade men det fick vi bli varse under kvällen. En konkurrent till den fina underhållningen blev dock solen som bjöd på ett helt otroligt sken när den eldfärgad gick ner i vattnet bakom salamanderdammen. Se vilka som vann samt bilder från kvällen i bilagan som följer med detta nummer. Tack för festen!
Karin: Jag ringer och anlitar dig så du kan fixa bra väder till min nästa fest;)

En annan sak som är festlig (i alla fall för vissa) är att den nya översiktsplanen för Båstads Kommun nu kommit ut på samråd. En helt digital version med all information om all yta i hela kommunen. Undertecknad tycker det är jätteintressant att sitta och klicka runt på den och lägga på olika lager med information. Jag tipsar er om att göra det samma och att delge era synpunkter nu under samrådet så den slutliga versionen blir så bra om möjligt.

Något som inte är så festligt är förra valets valdeltagande. Att endast 63 procent av de röstberättigade röstade i omvalet är anmärkningsvärt. Några teorier kring detta redovisar jag på sidan 4 där ni kan bli påminda om hur det såg ut i valet 2014 och omvalet 2015.
Nu får vi se till att få upp valdeltagandet till kommunfullmäktige till mer normala 83–87 procent. Och sen inte sjabbla med röstsedlarna vid inräkningen så vi slipper omval.

Trevlig läsning!


Peter Jakobsson, Redaktör Bjäre NU