Klik venligst
BÅSTAD 2024-07-04 KL. 09:40

Måns Zelmerlöw öppnar kaffe- och vinvagn i Båstad

Av Peter Jakobsson

Måns Zelmerlöw öppnar kaffe- och vinvagn i Båstad
Måns Zelmerlöw har saknat ett ställe i Båstad som serverar riktigt gott kaffe och öppar därför eget ställe. Foto: Peter Jakobsson

Måns Zelmerlöw har tillbringat många somrar i Båstad men det är något som stört honom lite.

– Det finns inget bra renodlat kaffeställe i Båstad. Det har jag retat mig på i flera år och därför tänkte jag till slut att jag får öppna ett eget. Jag vill helt enkelt att folk ska kunna få sig en riktigt god kopp kaffe, förklarar Måns Zelmerlöw.

Artisten gick från tanke till handling och har införskaffat en ombyggd hästtransport från vilken nu ska serveras kaffe, vin och enklare mat.

– Jag hittade vagnen i England och lät forsla hit den, berättar Måns.

Vagnen kommer sättas upp med en servering i trädgården utanför tennismuseet mitt över Mariatorget i Båstad. Kaffet som ska serveras kommer Måns att rosta i Boarp och det får hans egna MZ-märke, precis som han redan har på vinerna som också kommer att säljas i vagnen.

– Vi har fått alla tillstånd så vi kommer kunna servera både kaffe, öl och vin, säger Måns.

Vagnen är en ombyggt hästtransport som Måns köpte i England och tog till Båstad. Foto: Peter Jakobsson

Det kommer även finnas lite paninis och pajer för de som vill äta något.

Till sin hjälp kommer Måns att ha anställda som driver stället när han är ute på turné men ibland kommer Måns själv dyka upp i vagnen.

– När jag är i Båstad kommer jag och min sexåriga son att stå i vagnen. Han är väldigt exalterad över detta, säger Måns.

Stället kommer att heta Beans & Grapes vilket avspeglar just kaffe och vin. Under högsäsongen kommer stället vara öppet alla dagar från 10-tiden till 17 på vardagar och 22 på fredag och lördagar.

– Vi kommer ha lite lounge-livemusik med saxofonister och annat för att sätta en god stämning. Det ska kännas lite som en hemmafest att hänga på mitt ställe. Dricka rose på en gräsmatta liksom, säger Måns.

Måns och hans sexåriga son kommer ibland att stå i vagnen och servera kunderna. Han utlovar skönt häng i trädgården vid Tennismuseet där vagnen ska stå. Foto: Peter Jakobsson

Men Måns själv kommer nog inte ta till gitarr och sång där.

– Nä, det är nog inte så troligt. Men jag kommer stå i vagnen då och då och sälja gott kaffe och vin.

Stället öppnar på måndag 8 juli om allt blir klart.

– Vi har en hel del att stå i närmsta dagarna. Möbler och annat på väg, säger Måns och återgår till att fixa med vagnen som nu står hemma hos honom.