Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
BJÄRE 2019-01-20 KL. 13:33

Båstadbo har byggt ny padelhall i Mellby

Båstadbo har byggt ny  padelhall i Mellby

För Daniel Niklasson har sport och tennis alltid varit närvarande. Han var lovande talang som ung och har jobbat som tennistränare mycket. För tio år sedan fastnade han för padeln som nu upptar större delen av hans tid. Nu är det fullt upp med egen nyöppnad padelhall.

Padelcentret har han byggt tillsammans med Jesper Olovsson och Christian ”Kryddan” Eriksson.
– Vi äger Mellby Padelcenter och driver anläggningen, sen samarbetar med Mellby padelklubb som anordnar träningar och tävlingar, förklarar Daniel Niklasson.

Daniel som spelar mycket padel själv fick tankarna på en padelhall för två år sedan.
– Jag ville inte behöva åka till Halmstad eller Helsingborg för att spela. Det var så tanken på en padelhall på närmare håll föddes.

Daniels kompanjoner är Laholmare men det är inte därför hallen hamnade i Mellby och inte i Båstad.
– Denna platsen var det bästa läget i närområdet som vi kunde hitta. Det är en lämplig plats och var ett bra pris. Sen är det så att padeln är större i Laholm än i Båstad. I alla fall på vintern och detta är en vinteranläggning som visserligen går bra att använda året runt.

Laholms kommun hade redan reserverat platsen för ändamålet padelhall till en annan aktör men han drog sig ur.
– Han kontaktade mig och undrade om jag ville vara med men han ville bara bygga enkelt med några banor och sedan låta det rulla på. Min vision var att bygga en padelhall med kvalitet och känsla, säger Daniel.

Padelhallar ploppar numer upp lite här och var. En del är ombyggda industrilokaler, andra mer påkostade.
– Det kommer framöver att bli konkurrens mellan hallarna så bygger man inte rätt idag är man rökt om fem år.Café och relaxhörna invid banorna.

Padelcentret i Mellby följer ett koncept som kallas Adidascenter vilket innebär att de har banor från Adidas, en Adidasshop, en speciell tränarutbildning och tillgång till ett bokningssystem så spelare kan boka, betala och få tillgång till hallen även när den inte är bemannad.
– Vi är inte låsta i något koncept utan drar nytta av fördelarna. Sen har vi själva utformat hur vi vill att anläggningen ska vara. Själv tycker jag det är viktigt med kvalitet och att göra en plats där folk trivs. Vi har högt i tak, nio meter, bra belysning från taket som inte bländar, bästa banorna, bästa underlagen och vi har bra ljudakustik. Vår centercourt håller WPT-standard så här kan det spelas tävlingar på den allra högsta nivån. Till detta finns även trevliga omklädningsrum, café och relaxhörna, förklarar Daniel.Svart plåt dominerar fasaden.

Utanför hallen jobbar anläggningsmaskiner på det som just nu är grus och gegga. Parkeringen skall asfalteras och till sommaren planeras det även för två utomhusbanor. Trots att hallen bara varit öppen några veckor så är det fullt spel på kvällar och helger.
– Nu ska vi jobba med att anordna lite pensionärsträning med mer för att utnyttja dagtiderna bättre.

Även i Båstad planeras det för ny padelhall vid stationen och det är inget som oroar Daniel.
– Jag tycker det bara är kul om den hallen blir av och jag tror att det kommer gynna padelintresset om det finns fler hallar i närområdet. Fler hallar kommer göra att fler kan spela och intresset för sporten kommer öka.

Padeln tog över tennisintresset
Daniel har tidigare spelat mycket tennis och varit tennistränare på bland annat Drivan men även på tennisklubbar i grannkommunerna. Sedan tio år har han varit aktiv i Båstads padelklubb och gjorde en tid som ordförande. Med bostaden på gångavstånd till banan i Båstad hamn har det spelats mycket där.
– Nu har jag knappt spelat tennis på tre år. Det roliga med padel är att det är så mycket mer socialt och alla kan spela med varandra på ett sätt som inte går i tennis. Runt padeln är alla glada. Det ska vara roligt att sporta och aktivera sig.

Mårten Björnsson var en god vän
Äventyraren och padelprofilen Mårten Björnsson som tragiskt gick bort i en olycka för ett år sedan var en god vän till Daniel.
– Vi hade bokat en padelresa till Spanien tillsammans precis innan han förolyckades. Jag fick åka utan honom. Det var en plojtävling mellan Sverige och Spanien som vi vann och med mig fick jag en pokal som jag tänkte sätta upp i hallen med ett foto på Mårten så han finns med oss här i hallen. Hade han varit med oss nu hade han säkert spelat här många gånger i veckan, avslutar Daniel Niklasson.

TEXT & FOTO: PETER JAKOBSSON