Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
BJÄRE 2018-12-22 KL. 08:40

Förslöv får stort gym

Förslöv får stort gym

Kim Nerheim, som äger Bilskroten i Förslöv, beskriver sig själv som driven och har genom åren haft många idéer och sett till att hans verksamhet ofta haft något nytt på gång. Efter några års funderande och planerande har han nu tagit sig an ett stort projekt som han hoppas kommer gynna många på Bjäre.

Kim är själv från Förslöv men har numera flyttat ner mot havet och utanför kommungränsen. I sin barndomsby hamnar nu hans stora investering. Intresset för att bidra till ett bättre samhälle har alltid funnits och nu förverkligas en tanke som tagit form under de senaste tre åren.
– Det är för Bjäre jag vill satsa, det blir väl främst för förslövsborna men eftersom läget är så nära stationen kan alla med lätthet ta sig hit, berättar Kim.

I den stora plåthallen har det under vinterhalvåren förvarats husbilar och båtar, men de får framöver inhysas på annan plats för här har Kim gjort plats för ett modernt gym. Det kommer inte stå klart direkt efter nyår, men Kim hoppas att de träningssugna i närheten är tålmodiga.
– Det är del kvar att färdigställa och jag vill att det ska bli ett bra resultat. Här blir stort fokus på säkerhetssystem med slussdörr utifrån som kräver både personlig tagg och fingeravtryck för att komma in och omklädningsrum som öppnas med könsspecifik tagg, berättar Kim.

Processen har varit tuff med allt kring bygglovsförfarandet, han upplever inte att kommunen anstränger sig för företagandet och förstår att många ger upp innan de ens börjat.
– Vad ska jag säga, det har verkligen varit jobbigt och känts ogreppbart med alla regelverk och papper fram och tillbaka som dessutom verkar ha hamnat längst ner i högen flera gånger. Det har tagit väldigt lång tid, förklarar Kim.Kim driver bilskroten i Fösrslöv.

Men nu är han snart där, med en stor välkomnande reception, förberett för tillgänglig teknik och vattenkran mitt på golvet för att fylla drickaflaskorna med. En trappa upp finns ett område redo för den kreative att möblera efter ändamål.
– Här ska vara klart för träning när det öppnar men ändå finnas utrymme för utveckling i den riktning som önskas, framhåller han.

När bygget står klart hoppas Kim att han både har ett namn på gymmet samt någon som driver det. Själv kommer han att fortsätta arbeta på bilverkstaden som vanligt.
– Upplägget är inte helt klart men min ambition är att detta skall vara en trygg och trevlig plats som alla känner sig välkomna till för att träna, förklarar han.

Det stora staketet mot Åkagårdsvägen kommer att tas ner och träningslokalens ingång och fönster blir i västerläge. Parkering kommer finnas men Kim tror många kommer ta cykeln eller promenera ner för att träna.
– Gamla banvallen stryker ju längs med oss och jag hoppas att den blir gång och cykelväg snarast. Från banvallen har jag tänkt mig en avstickarstig ner till gymmet, allt för att öka tillgängligheten.

Inne i den stora lokalen finns det plats för gymträning i maskiner men också med fria vikter, funktionell träning samt olika former av gruppträning. Målet är att få dit lite medicinsk expertis därför är det förberett med två behandlingsrum. Kim är mycket flexibel när han nu formar Förslövs nya mötesplats.
– För mig är det viktigaste att alla ska känna sig välkomna och säkra, det ska inte bli ett tillhåll för bus utan en seriös satsning, säger Kim.

Under många år har polisen tränat sina hundar i hans lokaler, något som de kommer fortsätta med. Kim har även stor insikt i struliga unga som hamnat på fel spår, många har haft praktikplats hos honom.
– Kommer man in i goda sammanhang tidigt och känner tillhörighet mår man oftast bättre, och sen har jag hört att träning också är sunt, även om jag själv aldrig gymmat, skrattar Kim.

Under första kvartalet 2019 hoppas Kim kunna öppna portarna. Har du lust att bidra med namnförslag till det nya gymmet eller vill vara en del av driften? Kontakta Kim direkt.

TEXT & FOTO: ANNA MATRE