Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
BJÄRE 2020-07-11 KL. 10:29

Linhaga kul för barn i olika åldrar

Linhaga kul för  barn i olika åldrar

Förslöv kan nu stoltsera med kommunens största lekpark – Linhaga lekpark. En modern och säker lekpark för barn i olika åldrar.

Intresset för lekparken har redan varit stort och när Bjäre NU besöker parken är det full aktivitet från glada barn.
– Jag och många med mig är superglada över att lekplatsen nu är klar och öppen för allmänheten. Denna lekplatsen saknar motstycke i kommunen, säger Marie Eriksson, gatu- och parkchef på Båstads kommun.Gatu- och parkchef Marie Eriksson är nöjd med nya lekparken Linhaga i Förslöv och provar gå på balansbanan.

Jobbade initialt med ett tema.
– När vi började med projektet arbetade vi med temat ”Från öst till väst” där vi ville illustrera olika naturtyper och fylla platsen med så mycket variation som möjligt. Ganska snart insåg vi att det är väldigt dyrt att hålla ett tema så vi fick göra lite avvägningar, säger Marie.

Lekparken består av en central mötesplats i mitten och runt den en tryggare zon för mindre barn och utanför det en mer vidlyftig zon för de lite äldre barnen. Cirka 2,5 miljoner har kommunen satsat på lekplatsen.
– Vi har fått bra valuta för de pengarna.Stora klätterställningar lockar till lek.

De byggstaken som fortfarande omringar lekplatsen är för att skydda de nya planeringarna som ska få växa lite utan åverkan. Mot slutet av sommaren kommer de tas bort.

TEXT & FOTO: PETER JAKOBSSON