Klik venligst
Klik venligst
BJÄRE 2017-04-15 KL. 14:32

Restaurang Hjorten öppnar på nytt

Restaurang Hjorten öppnar på nytt

Efter en lång renovering av restaurangen är det nu premiär för det senaste tillskottet på restaurangkartan i Båstad. Anrika Pensionat & Restaurang Hjorten får nytt liv med Kristoffer Henningsson vid rodret.

En mycket omfattande renovering av Pensionat Hjorten har pågått under vintern och nu i påsk öppnar restaurangen på nytt. Hela matsalen är omsorgsfullt renoverad men man känner igen sig då den mysiga känslan bevarats men blivit lite mer modern. Köken har totalrenoverats med nya ytskikt, fläktar och nya maskiner är på plats. Även baren som man möts av direkt vid entrén är helt ny.
– Det har varit stressigt och mycket jobb men jag visste ändå alltid att vi skulle hålla tidsplanen, berättar Kristoffer när vi går och ser på resultatet av renoveringen. Att bygga om i en fastighet som byggdes för 100 år sedan kan vara en utmaning när moderna standarder ska uppfyllas.

Hjortens klassiker Sniglar, Planka och Crème brûlée finns kvar på menyn tillsammans med andra rätter som kommer variera med tiden.
Restaurangen kommer nu hålla öppet torsdag till lördag året om. Under högsäsong i sommar kommer det vara öppet alla dagar i veckan. Även pensionatdelens två våningar renoveras och i slutet av maj hoppas Kristoffer att de första gästerna ska kunna bo på pensionatet.

Se bilderna från invigningen på Bjareliv.se

TEXT OCH FOTO: Peter Jakobsson