Klik venligst
Klik venligst
BJÄRE 2017-10-11 KL. 18:38

SEB stänger bankkontoret i Båstad

SEB stänger bankkontoret i Båstad

I lokalen bakom gubben med geten på Köpmansgatan har SEB haft sitt kontor under många år. Nu meddelar SEB att de ska stänga kontoret i Båstad. Den första december stängs kontoret och banken hänvisar kunderna till sitt kontor på Storgatan i Ängelholm.

Anledningen till stängningen av kontoret är en anpassning till dagens kundbeteende enligt banken.
– Vi ser ett förändrat grundbeteende hos våra kunder där fler och fler väljer att träffa oss i våra digitala kanaler via mobilappen, internet och telefonbanken. Nu ser vi att antalet besökare på våra kontor minskar, berättar Veine Svensson, Regionchef Region Syd på SEB.

All personal från kontoret i Båstad kommer flytta med till Ängelholm så någon större besparing rent ekonomiskt blir det inte för banken.
– Vi gör inte detta av kostnadsskäl. Kan inte nog betona att vi gör detta av skälet att kundbeteendet ändras. All personal finns kvar så alla kunder kommer behålla sina personliga bankkontakter, meddelar Veine vidare. Vår vision är att kontoret i Ängelholm ska upplevas som en stor rådgivarenhet där vi kan erbjuda hög kvalitet i vår rådgivning med fler medarbetare och bättre öppettider än vi kunnat ha i Båstad.

De kunder som har värdefack hos banken i Båstad kommer bli direkt berörda då dessa måste tömmas i samband med stängningen. Några värdefack hos banken i Ängelholm kan kunderna dock inte få.
– Vi kommer kunna erbjuda värdefack via en extern samarbetspartner. Efter det att vi stänger i Båstad kommer våra kunder ha ytterligare en månad på sig att tömma facken, berättar Veine.

En del kunder och då företrädelsevis äldre vill kunna gå in på banken för att träffa sin bankkontakt. Dessa får nu åka en bit när banken flyttar från orten.
– Det här är en del i de långsiktiga trenderna som vi nu ser håller på att hända. Vår ambition är att anpassa oss till dessa och fortsätta kunna ge en bra service till våra kunder, avslutar Veine Svensson.

Om Bankomaten utanför kontoret på Köpmansgatan kommer finnas kvar efter stängningen kan inte banken svara på då det är Bankomatbolaget AB som sköter denna.

TEXT & FOTO: Peter Jakobsson