Klik venligst
BOSTAD 2021-06-09 KL. 05:00

Exceptionellt byggprojekt planeras i Båstad

På en stor tomt på Trädgårdsvägen i Båstad planerar ägarna att bygga något nytt och stort med internationell touch. Önskan är en stor villa och 17 lägenheter med utsikt mot havet.

Exceptionellt byggprojekt planeras i Båstad

Den 6617 kvadratmeter stora tomten var länge till salu innan nuvarande ägare köpte den i slutet av 2018. Nu har bygglovsansökan inkommit till samhällsbyggnad på Båstads kommun.

Ritningarna och tidiga visualiseringar, signerade Monsén Arkitekter AB, visar på ett bygge utöver det vanliga. På tomten vill ägarna på det som är synligt få in en större bostad på 375 kvadratmeter i två våningar och 17 stycken lägenheter mellan 56 och 85 kvadratmeter som alla har uteplatser eller altaner mot havet. Dessa byggs i olika sektioner på den sluttande tomten som även planeras ha tre pooler.

Den stora villan planeras få fem sovrum som alla har eget badrum.

Totalt är det fem plan och i det som inte är bostäder, under ytan, ryms parkeringsplatser i botten (plan -2) och garage ovan det (plan -1 och plan 0) som nås via två bilhissar. Det är stora förrådsytor samt enskilda lägenhetsförråd. Tvättstugor, teknikrum och andra ytor.
Grannar har fått möjlighet att inkomma med synpunkter men i skrivande stund har inga sådana inkommit enligt kommunen. Samhällsbyggnadsavdelningen på Båstads kommun säger när tidningen ställer frågan att de bedömer att ärendet inte är helt planenligt.
Ärendet skall upp för beslut i Miljö- och byggnadsnämndens sammanträde den 17 juni om det inte inkommit synpunkter av sådan dignitet att sökande skall beredas tillfälle att bemöta dessa.

Text: Peter Jakobsson
Bilder: Från bygglovsansökan