Klik venligst
SPORT 2024-02-21 KL. 06:00

Små Lirare och Nordea Open 2024 förändrar spelplanen för ungdomstennis

Av Peter Jakobsson

Nordea Open har nu presenterat sitt senaste välgörenhetsprojekt, vilket syftar till att stödja Små Lirare och främja ungdomars deltagande och utveckling inom tennis samt deras växande som goda kamrater både på och utanför banan.

Små Lirare och Nordea Open 2024 förändrar spelplanen för ungdomstennis
Små Lirare har som målsättning att barnen på ett lekfullt sätt ska ta sig an olika sportsliga utmaningar. Foto: Små Lirare

Initierat av den före detta tennisproffset Magnus ”Gusten” Gustafsson hösten 2012 i Göteborg, har Små Lirare varit en del av SvTF Göteborgs juniorprogram sedan 2017. Tillsammans med Tennislirarna och Klein Players, utgör Små Lirare en del av Team Klein, vilka strävar efter att engagera barn i olika sportsliga utmaningar på ett lekfullt sätt, både individuellt och i grupp. Grundtanken bakom Små Lirare är att föräldrar och barn ska delta tillsammans, där gemenskap och delaktighet är centrala värden. Träningarna är fyllda med glädje och lekfulla övningar, där fokus ligger på laganda och utveckling snarare än vinst eller förlust.

Nordea Open är entusiastiska över det nya samarbetet med Magnus ”Gusten” Gustafsson och hans engagemang för Små Lirare. De ser detta som en möjlighet att stödja Gustafssons arbete med att sprida glädje och motivation kring tennis för både unga och äldre. Med Gustafssons gedigna erfarenhet från Swedish Open och hans värderingar kring kamratskap och respekt som ledstjärna, hoppas Nordea Open kunna samla in betydande medel för att fortsätta utveckla Små Lirare och främja tennisens spridning och njutning i Sveriges tennisföreningar.

Magnus Gustafsson uttrycker sin glädje över samarbetet med Nordea Open och ser fram emot att tillsammans med deras kompetenta team utforska nya idéer för att stärka tennisen i Sverige.

Magnus Gustafsson spelar en legends match under Swedish Open 2014 i Båstad. Foto: Bildbyrån

Lotta Olmarker Dahlberg, projektledare för Nordea Open, och Magnus Gustafsson, fyrfaldig singelmästare i Båstad, är båda positiva till det kommande samarbetet och ser fram emot att skapa positiva förändringar för tennisgemenskapen i Sverige.

– Magnus är vår meste vinnare i Swedish Open genom tiderna så han har en stark koppling till tävlingen och vet vad som krävs som tennisspelare. Vi gillar hans filosofi och värderingar där kamratskap, gemenskap och respekt är några fokusområden. Vi hoppas på att samla in mycket pengar för att Små lirare ska kunna utvecklas och fortsätta sprida tennisglädje och kunskap ut i Sveriges klubbar, säger Lotta Olmarker Dahlberg.