Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
BJÄRE 2019-09-28 KL. 16:09

Månadens person är Bengt Bengtsson från Östra Karup

Månadens person är Bengt Bengtsson från Östra Karup

Det var i maj månad som kommunfullmäktige beslutade att de varje månad ska uppmärksamma en person eller organisation som gjort eller gör goda insatser eller är förebilder i samhället. Nu har Bengt Bengtsson fått utmärkelsen under en liten ceremoni.

Ordföranden i Båstads kommunfullmäktige, Thomas Andersson, har meddelat att motiveringen bakom utmärkelsen lyder enligt följande.

”Bengt Bengtsson har under många år engagerat sig för ungdomar och sin hembygd. Bland annat under 15 års tid, ungdomsledare i Östra Karups MOG där han spridit glädje och entusiasm hos våra ungdomar.

Dessutom brinner Bengt för sin hembygd och varit engagerad i hembygdsrörelsen och Höks Härads Hembygdskrets under dryga 20 år. Dessutom varit ordförande i Östra Karups minnesvårdsförening i 20 år.

Detta har gjort att Bengt är en profil i Östra Karup med omnejd. Han anordnar kulturresor i och kring Hallandsåsen och Östra Karup och han är ofta anlitad som föredragshållare där han levandegör sägner och traditioner från sin hembygd.”


En blomma och ett diplom har överräckts till Bengt.

Hur känns det att fått denna utmärkelse?
– Jag känner mig stolt och glad. Detta var en rolig överraskning

Vilket engagemang av allt du drivit eller varit delaktig att genomföra ger dig det starkaste positiva minnet?
– Genom åren har jag gjort många saker men tiden med barn och ungdomar som spelade badminton är åren jag minns som mina bästa år. Det är många barn jag mött inom sporten och plötsligt hälsar någon fullvuxen man på mig och jag inser att det är en av mina gamla ungdomsspelare, det är en häftig känsla.Bengt vid stora stolen som finns vid hembygdsgården i Östra Karup.

Har du något på gång för tillfället?
– Det är ju här i Östra Karups byaråd som jag fortsätter lägga min energi. Här vill jag vara med och fortsätta jobba för att byn ska leva och vi tillsammans ska ha en samlingspunkt, avslutar Bengt och vinkar till några som just stannat på parkeringen.
Här är Bengt en riktig kändis.

TEXT & FOTO: ANNA MATRE