Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
LEDARE 2019-03-01 KL. 20:27

Två år med Bjäre NU

Två år med Bjäre NU

Tiden går fort när man har roligt! Så låter den gamla floskeln och jag har säkert skrivit den förr här på inledarplats. Men nu slog det precis mig att det är två år sedan vi gav ut första numret av Bjäre NU.

När jag bläddrade i den första tidningen kunde jag bland annat läsa om att ett medborgarförslag inkommit från Thomas Eriksson som äger gården närmast återvinningsstationen i Svenstad. Han pekade på att det en lördag på våren kunde komma upp till 30 bilar i timmen till ”tippen”. Förslaget var att förlägga stationen någonstans i Förslöv.

Två år senare står vi nu inför att om mindre än en månad vara utan återvinningscentral. Visserligen ska nu kommunen ansöka om bygglov för provisorisk ÅVC på den tilltänkta platsen i Förslöv men den kommer inte bli klar i tid.

Nu var det ju inte medborgarförslaget från Thomas Eriksson som startade turerna kring placering av ÅVC. Den har pågått pinsamt länge och vad det i slutändan blir ligger nog långt fram i tiden. Tills dess går den långsamma hanteringen av frågan ut över oss kommuninvånare.

I första numret kunde man också läsa om Skansenbadets brygga som skulle börja återuppbyggas efter att för tredje året i rad slagits sönder av stormar. Här har kommunen sedan dess tagit det kloka beslutet att demontera delar av bryggan innan stormsäsongen kommer så de inte behöver bygga nytt om vindarna slår till. Smart.

Vi skrev då även om Ante som berättade att han skulle sälja Audi Video och delade med sig av anekdoter från tiden som TV-handlare i Båstad. På familjesidan, som vi hade då, kunde vi läsa att Sara Bergh fyllde 40 år och grattades av kollegorna.

Men nu är det nu och vi fortsätter att skriva om det som händer på Bjäre. Hoppas ni vill följa med oss även framöver!

Trevlig läsning!Peter Jakobsson, Redaktör Bjäre NU