NÄRINGSLIV 2022-12-09 KL. 13:46

Bjäre NU får ny systertidning i Småland

Av Redaktion


Made in Båstad, som bland annat ger ut Laholms Tidning och Bjäre NU har kommit överens med Bonnier News Local kring ett förvärv av gratistidningen Smålänningen XTRA. December månads utgåva blir den sista i Bonnier News Locals regi och från och med januari står Joakim S Ormsmarck som ny ansvarig utgivare för tidningen.

Bjäre NU får ny systertidning i Småland
Joakim och Julia S Ormsmarck fortsätter att utveckla sitt lokala mediebolag. Foto: Anders Sällström

Det är en nöjd chefredaktör som på fredagen kan berätta om affären.
- Vi tror på lokala tidningar och papperstidningen som räckviddsmedia och tillsammans med våra två nyhetstidningar i Båstad och Laholm får vi nu ett sammanhängande utgivningsområde som spänner över fem kommuner i Skåne, Halland och Småland. Vi ser stora synergier med våra andra titlar, tillsammans med ett fortsatt bra samarbete med Bonnier News Local, som väldigt positivt för att kunna skapa såväl bra journalistik som en hållbar affär framöver, säger Joakim S Ormsmarck, chefredaktör och VD för Made in Båstad AB.

Även Anders Sjölin, Smålänningens chefredaktör och ansvarig utgivare, ser positivt på affären.
– Smålänningen XTRA är med sitt breda innehåll och räckvidd uppskattad av väldigt många. Jag är övertygad om att Made in Båstad kommer förvalta det arvet på allra bästa sätt, säger Anders Sjölin, som fram tills nu också varit ansvarig utgivare för Smålänningen XTRA.

Tanken är att kunna skapa bra synergier mellan de tre tidningarna som sträcker sig från kusten in till Älmhult. Den nya ägaren kommer ha ett nära samarbete med Bonnier News försäljningsorganisation kring annonsförsäljning och produkten kommer också att tryckas på Bonnier News-koncernens tryckeri Bold.
– Vi har goda erfarenheter av samarbete med Joakim och Julia S Ormsmarck, bland annat så sålde Bonnier News Local Laholms Tidning till dem för drygt ett år sedan, säger Jannik Hansen, gratismediechef Bonnier News Local.