NÄRINGSLIV 2022-09-26 KL. 15:00

Företagshotell öppnar snart i padelhallen

Av Peter Jakobsson

I padelhallen vid Båstads tågstation kommer det snart att vara mer än bollsport och gym. Det Halmstadsbaserade Ready4Work håller nu på att skapa moderna co-working-utrymmen på andra planet i hallen.

Företagshotell öppnar snart i padelhallen
Kontorshotellet Ready4Work i Halmstad.

Lite möbler har redan kommit och planerna är stora. I oktober är tanken att Båstads nya co-workingställe ska öppna. En plats för kreativt arbete och berikande nätverkande.
– Det är nu två år sedan jag och två kompanjoner startade projektet med Ready4Work i Halmstad. Det tog ett tag att göra i ordning det hela och i mars 2022 öppnade vi för de första hyresgästerna, förklarar Alexander Petersson som är en av grundarna till Ready4Work.


Alexander Petersson tycker läget för ett kontorshotell i padelhallen vid tågstationen är utmärkt. Foto: Peter Jakobsson


Att etablera konceptet i Båstad har varit en önskan de haft en tid. Kriget i Ukraina, inflation och annat som gjort att företag blev försiktiga gjorde att de avvaktade lite på grund av osäkerheten som bröt ut. Nu är de dock i gång med att bygga upp det.
– Grundidén är att vi ska finnas på flera orter men inte i storstäderna. De som hyr in sig och blir medlemmar hos oss kan sedan välja att utnyttja de olika ställena på olika orter.

I Padelhallen blir det lounge, open office-platser, kontorsrum, kök ståarbetsplatser med mer.
– Allt ingår i medlemskapet. Kaffe, wifi, parkering, säkerhet, utskrifter och det viktiga nätverkandet som kan ske mellan olika medlemmar.

I padelhallen blir det lite livat när det spelas padel på alla banor. Det ska dock inte störa de som vill jobba.
– Alla rummen är bra ljudisolerade så man störs inte alls av spelandet. Loungen ligger ute i öppna delen av hallen men då tänker vi att det ger ett liv till platsen att det spelas padel bredvid.
– Det som är ett plus här jämfört med vårt ställe i Halmstad är att här finns restaurang, padel, gym och tågstation alldeles bredvid.

Under pandemin satt många hemma och jobbade. En positiv effekt av det är att många har blivit mer bekväma med digitala möten men att sitta hemma och jobba hela tiden är det nog många som inte vill längre. Då tycker Alex att det är perfekt för den lilla företagaren att bli medlem i hans koncept.
– Nätverkandet är en väldigt viktig sak för våra medlemmar och vi försöker hela tiden att få olika personer och deras företag att skapa nya relationer.

I Båstad kommer de att växa i takt med efterfrågan.
– Intresset i Båstad har varit bra. Det är flera som önskar komma och kolla på konceptet.

Planer finns att eventuellt även hyra mer utrymmen i padelhallen. Där skulle det kunna skapas ytterligare kontorsplatser och eventuellt konferenslokaler.
– Vi kommer vara flexibla inför vilka som vill hyra in sig så vi kan anpassa ytor efter deras önskemål och behov, avslutar Alexander Petersson.


Alexander Petersson i det som blir kontorshotellets gemensamma kök. Foto: Peter Jakobsson