SPORT 2021-12-07 KL. 14:21

Hovs Gif återuppstår till säsongen 2022

Av Peter Jakobsson


Under ett antal år spelade Hovs Gif tillsammans med Torekov men önskade att på nytt ha ett eget lag. Till 2022 blir detta verklighet och ny tränare blir den erfarna spelaren Marcus Lundberg som nu kommer bli spelande tränare i nysatsningen med Hovs Gif.

Hovs Gif återuppstår till säsongen 2022

Inför säsongen 2017 gick Hovs GIF och Torekovs IK samman i ett gemensamt lag under flaggen Torekov/Hov. Båda hade ont om spelare och på detta sätt fick de ihop ett lag till division 6-spelet det året. Efter säsongen 2020 gick klubbarna skilda vägar och Hovs plan var att få ihop ett eget lag till division 6. Klubben lyckades inte få ihop något lag till spel under 2021 men nu är ett lag samlat och tränare utsedd till säsongen 2022.

Ny tränare blir Marcus Lundberg som är en erfaren fotbollsspelare som spelat i Västra Karup i 20 år. Detta blir hans första insats som tränare.
– De hörde av sig och frågade om jag ville bli tränare och jag såg det som en utmaning, säger Marcus Lundberg.

Under en tid har klubben försökt samlat folk till att kunna bilda ett lag.
– De är i dagsläget 17 stycken som har tränat ihop ett tag men vi ska försöka få ihop några till. Jag har precis kommit in i detta och inte varit ansvarig för att få ihop laget, förklarar Marcus.

Under 20 år har Marcus spelat i Västra Karup men får nu lägga det på hyllan för att ge sitt bästa som spelande tränare i nya Hovlaget.

Har du gått några tränarkurser?
– Inte än men efter 20 år som spelare har jag ju god erfarenhet av hur tränarrollen är och vad man som spelare önskar sig av den.

Vad är målet för laget 2022?
– Det är mest att få ihop laget och spelet och att få bra sammanhållning så kan vi satsa bättre sen.

Det finns fortfarande plats i laget.
– Om det finns några som vill spela så är de välkomna att höra av sig, säger Marcus.