SPORT 2023-02-24 KL. 14:31

Lokal aktör tar över padeln i padelhallen i Båstad

Av Peter Jakobsson

Nu är det Marcus Stolt som tar över driften av padeln i Båstads padelhall vid stationen. En lokal aktör med många idéer på hur verksamheten kan och ska utvecklas.
– Vi vill få tillbaka spelare i alla åldrar, säger Marcus.

Lokal aktör tar över padeln i padelhallen i Båstad
Marcus Stolt har tagit över driften av padeln i padelhallen i Båstad. Foto: Peter Jakobsson

I slutet av 2021 tog företaget We Are Padel (WAP) över driften av padelverksamheten i padelhallen vid stationen i Båstad. Endast ett år senare knakade det rejält i företagets ekonomi. WAP hade expanderat kraftigt och hade runt 70 hallar runt om i Sverige när företaget ansökte om rekonstruktion. Ett antal hallar avvecklades men WAP höll sig kvar i Båstad, men med ett minskat engagemang.
– Jag blev orolig för att WAP i Båstad skulle gå omkull och förstöra den padelverksamheten som finns inarbetad i hallen, förklarar Marcus Stolt.

Marcus kontaktade fastighetsägaren och diskussioner inleddes med dem och med WAP.
– Jag och hela min familj spelar padel och ofta här i hallen så jag har många idéer på vad som borde och kan göras, berättar Marcus.

Överenskommelse uppnåddes och för drygt en vecka sedan blev det klart att Marcus köpte driftbolaget av WAP. Att det är samma bolag som finns kvar är bra då alla befintliga överenskommelser kommer fortlöpa. Förutom de dåliga som Marcus förhandlat bort.
– Har man sparade spelkrediter så är det bara att fortsätta nyttja dem. Förinbetalade träningsavgifter och sånt gäller vidare, säger Marcus.

Nu har Marcus många idéer på hur verksamheten kan utvecklas. Fysiskt i hallen vill han få till fler sittplatser, dels mellan banorna, dels med platsbyggda bänkar längs väggen mot omklädningsrummen. Vid vattenstationen vill Marcus att det ska öppnas upp ett rum med en lounge som spelare och andra kan hänga i.
– Jag vill förbättra de sociala ytorna helt enkelt, säger Marcus.

Det finns också tankar kring en shop och hur en reception eventuellt ska bemannas under vissa tider.
– Jag har kontakter som driver andra padelhallar så jag ska försöka ta lärdom av dem innan jag bestämmer hur det ska bli. Det ska bli så bra som möjligt och jag är fri att göra vad som är bäst, säger Marcus.


Marcus har många idéer på hur verksamheten ska utvecklas. Bland annat planeras att bygga bänkar längs väggen i korridoren mot omklädningsrummen. Foto: Peter Jakobsson


Viktigast för en padelverksamhet är dock att det spelas på banorna och spelandet har dalat när padelhypen avtagit.
– Jag tänker mig att utveckla senior-paddel, lunchpaddel, afterwork-events med mer. Sen ska banhyrorna vara så det blir lockande att spela här, ska försöka få till en dynamisk prissättning, säger Marcus.

Flera av verksamheterna i hallen är det Båstad Padelklubb som håller i och det kommer fortsätta på det sättet.
– Vi är helt överens om att vi ska samarbeta. Det vill säga att jag som ägare till driftsbolaget vill se till att skapa de bästa tänkbara förutsättningar för barn- och ungdomsverksamheten, den är superviktig och jag vill hjälpa till med kostnader och barnhyror och liknande för att underlätta ekonomin för klubbens del, berättar Marcus.

Med Marcus som ägare så blir det ett nytt namn på verksamheten och skyltarna på fasaden kommer bytas.
– Det ska heta ”Båstad Padel Stationstorget”. Det hette ju Båstad Padel innan WAP tog över och det är ett logiskt namn. Sen lägger jag till Stationstorget för det är där det ligger, säger Marcus.

Även på bokningssidorna på nätet kommer det att byta logga men det går utmärkt att boka banor nu när det fortfarande står WAP Båstad.
– Det är samma bokning som kommer finnas kvar, ska bara uppdatera info och namn.


Det ska snyggas till vid entrén och nya skyltar ska upp. Sen blir det invigning/nyöppning av Båstad Padel Stationstorget. Foto: Peter Jakobsson


Marcus har precis kommit in som ägare och nu ska han på en månad försöka sätta lite ny prägel på verksamheten sedan lovar han en invigning.
– I påsk tänker jag mig att det blir en stor invigning eller nyöppnade av nya Båstad Padel Stationstorget. Förhoppningsvis är det finns väder så vi kan öppna till utebanorna och tända grillarna. Det blir aktiviteter för alla åldersgrupper, avslutar Marcus.