SPORT 2021-09-24 KL. 16:19

Ny aktör tar över padeln i padelhallen

Av Peter Jakobsson

En stor aktör i Padelsverige tar nu över driften av padeln i Padelhallen vid Båstads station. Det är företaget We Are Padel (WAP) med sportstjärnor bland grundarna som snart sätter sina skyltar på fasaden.

Ny aktör tar över padeln i padelhallen
We Are Padel (WAP) tar över padelverksamheten i Båstads padelhall. All annan verksamhet i fastigheten kommer fortgå som tidigare.

Det är endast padelverksamheten som WAP tar över. De blir då en hyresgäst till fastigheten som går under namnet Centralen Båstad.
– Det är inomhus- och utomhusbanorna som vi tar över. Karoline och Magnus som drivit padeln till nu kommer vara kvar och fortsätta med det åt oss. Det är vi jätteglada över, säger Christoffer Lilja som är vd för WAP.

Förhandlingar har pågått ett tag men till slut var alla överens.
– Vi hoppas vi kan komma in som en frisk fläkt och boosta det som de redan gjort bra med padeln i hallen. Vi har lite planer på att utveckla flera projekt. Vi har en kompetent organisation bakom oss som kan driva spel till banorna, säger Christoffer.

We Are Padel grundades 2017 i Örebro, då som Örebro Padelhall, av bland annat Indycarföraren och före detta Formel1-föraren Marcus Ericsson samt före detta hockeyspelarna Johan Wiklander och Johan Adolfsson.
– När vi gick utanför Örebro bytte vi till namnet We Are Padel. Nu finns vi på 17–18 platser i Sverige och fler är på gång så vi växer så det knakar. Vi både bygger egna anläggningar och hyr in oss i befintliga. Det är en tuff konkurrens bland padelbanor men jag gillar konkurrens.

Nu tar WAP över driften men några större förändringar kommer spelare inte märka av till en början.
– Det blir en ny fasadskylt men inga större förändringar i övrigt, säger Christoffer.


Padelhallen har fem banor inne och tre ute.


Magnus Jönsson, som är en av ägarna till fastigheten, kommer vara kvar och jobba med padelverksamheten under WAP.
– WAP har stor erfarenhet inom padelverksamhet som tillför WAP Båstad kunskap inom ett bredare område. Vi ser fram emot WAP Båstads utveckling framåt.

Fastigheten Centralen Båstad blev klar för padelspel i samband med att pandemin bröt ut och allt annat inom byggnaden kunde då inte riktigt byggas klart.
– Vi är ju ett privatägt fastighetsbolag så vi fick ta det lite lugnt när man inte visste hur allt skulle utveckla sig i samhället, säger Magnus.

Nu görs de sista markarbetena utanför och runt hallen. Inne i fastigheten finns ett skal för en restaurang färdigt för en hyresgäst att ta sig an.
– Vi bygger inte en färdig restaurang utan den aktören som vill verka hos oss får möjlighet att bygga upp restaurangen med kök och servering efter dennes tycke och smak. Vi hoppas på att någon vill öppna här snart, förklarar Magnus Jönsson.

Text & foto: Peter Jakobsson