Klik venligst
BJÄRE 2024-02-22 KL. 09:27

Bjäre Centerkvinnor har utsett ny styrelse

Av Peter Jakobsson

Bjäre Centerkvinnor har utsett ny styrelse
Bjäre Centerkvinnors nyavalda styrelse från vänster: Ebba Krumlinde, Gunvor Åkesson, Anne-Marie Wemmert, Kristina Kulneff och Annika Gidholm Steiner. Ann-Marie Johnsson är med i styrelsen med inte på bilden. Foto: Bjäre Centerkvinnor

Under Bjäre Centerkvinnors årsmöte i februari utsågs styrelsen för det kommande året. De flesta omvaldes och sitter kvar sedan tidigare. Ebba Krumlinde blir kvar som ordförande.

– En person, Annika Gidholm Steiner, är ny i styrelsen, de övriga omvaldes, säger Ebba Krumlinde.

Centerkvinnorna är gröna, liberala feminister som har kämpat för kvinnors rättigheter sedan 1932. Deras mål är ett jämställt samhälle, där alla kvinnor och män har samma förutsättningar att förverkliga sig själva och sina drömmar. Centerkvinnorna är ett av Sveriges största kvinnoförbund, med ungefär 300 avdelningar över hela landet.

Vad gör Centerkvinnorna på Bjäre?

– Vi granskar politiska förslag till beslut ur ett jämställdshetsperspektiv och är en blåslampa för jämställdheten på det lokala planet, främst mot Centerpartiet men de är redan duktiga på jämställdhet, förklarar Ebba.

Ebba Krumlinde fortsätter på posten som ordförande för Bjäre Centerkvinnor. Foto: Peter Jakobsson

De har även stående aktiviteter.

– I samband med jämställdhetsdagen i augusti kommer vi ha en kvinnofrukost med tema, det har vi haft i flera år nu. Det är ett publikt evenemang dit alla är välkomna. Sen uppmärksammar vi alltid en driftig kvinna på internationella kvinnodagen den 8 mars och varje höst tar vi hand om utsmyckning vid en av kyrkorna inför tacksägelsegudstjänsten, berättar Ebba.

Bjäre Centerkvinnors styrelse för 2024

Ebba Krumlinde, Ordförande (omval)

Gunvor Åkesson, styrelseledamot (omval)

Anne - Marie Wemmert, kassör (omval)

Kristina Kulneff, sekreterare (omval)

Annika Gidholm Steiner, styrelseledamot (nyval)

Ann-Marie Johnsson, styrelseledamot (omval)