Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
BJÄRE 2019-08-31 KL. 08:38

Ett fullspäckat år för gänget bakom Ellis

Ett fullspäckat år för gänget bakom Ellis

Det var under vecka 36 förra året som restaurang Ellis hängde upp sin skylt på Bygdegården i Förslöv och presenterade den första veckomenyn för lunchgäster. Ett år går fort sägs det och för Ellis har det både gått snabbt och varit mycket innehållsrikt.

När de drog igång verksamheten visste de inte var de skulle vara ett år senare men delägarna Sandra Hansson, Petra Vollertsen och Daniel Johansson har tagit ut svängarna på flera olika vis tillsammans med sin tajta personalgrupp. I våras var de en av de nominerade till Årets Företag och även om de inte vann känner de sig som vinnare varje dag.
– Vår tanke från början var att kunna erbjuda barnen på vår förskola riktigt bra mat och sedan rullade det på med lunchrestaurangen för allmänheten och olika evenemang till att under sommaren även bli en sommarrestaurang i hamnen i Båstad, förklarar Sandra.

Restaurangchefen Cornelia Bramsell som har tio års erfarenhet från Restaurang Hovs Hallar bekräftar att det många gånger varit en utmaning med Ellis men också en fantastisk arbetsplats.
– Det känns så roligt att få jobba som vi gör tillsammans, vi gör sådant som vi själva vill ha och vågar testa på nya saker. Att arbeta med idérika personer som är nya i branschen utmanar på ett så härligt vis.

Markus Quist som står för matkreativiteten berättar att lunchserveringen i Förslöv nu rullar på men att det varje månad blir något extra på Ellis.
– I oktober blir det en danskväll med liveband och en bra meny till det. Till jul tar vi och fortsätter med våra gemytliga julbord som gick hem bland våra gäster förra året. Och sen vill vi också berika byn i juletid med en julmarknad, förklarar han.

Ellisgänget känner ingen mättnad på kreativiteten även om de alla erkänner att de backar hem och omgrupperar lite efter sommarens Båstadtour som varit fantastisk men ändå tagit en del energi.
– Sommaren 2019 kommer vi minnas länge. Vissa saker mer än andra, en riktig utvärdering har vi inte gjort ännu men vi fick några otroligt minnesvärda veckor i hamnen. Vi utmanade oss på många vis och testade en ny sak. Med det sagt är det inte självklart att vi kommer göra det nästa sommar, vi får se. Erfarenheten av att testa nya saker gör ju att man rör sig lite fram och tillbaka för att sedan landa ett tag. Ett särskilt starkt minne var under en av trubadurkvällarna då en hemlös man fann gemenskapen hos oss och sjöng med i varje sång som spelades. Han var en fin man med oerhörd talang. Vi pratade lite under kvällen och han berättade att han och Peps Persson var vänner då det begav sig. Sådana stunder minns man, berättar Petra.

Något Ellis vill stå för är att ta hand om och stå upp för de som behöver extra hjälp i samhället. De fortsätter att köra ut mat till de som önskar få den hem eller att hämta de äldre som behöver ledsagning till restaurangen från servicelägenheterna på Ängahällan där det inte längre finns en matsal med servering.
– Vi vill att alla ska få möjlighet att äta bra mat och komma ut i samhället för att träffa folk så för oss är det en självklar handling för de äldre, avslutar Petra.

TEXT & FOTO: ANNA MATRE