Klik venligst
BJÄRE 2022-12-15 KL. 11:00

Hantverksmässan på ny plats till sommaren 2023

Av Carina Nilsson

Nästa år kommer Hantverksmässan att äga rum i hembygdsparken i Boarp.
– Det känns som om det är den rätta miljön för en hantverksmässa, säger mässansvariga Ewa Fagander.

Dessutom kommer mässan även att omfatta byggnadsvård nästa år.

Hantverksmässan på ny plats till sommaren 2023
Hantverksmässan flyttar till hembygdsparken i Boarp och kommer nästa år att utökas till att även omfatta byggnadsvård. Foto: Erik Persson/arkiv

Hantverksmässan i Båstad har funnits i hela 31 år. I somras var det 140 utställare som deltog med hantverk från olika delar av landet.
– Det kommer finnas utställare som reser ända från Skellefteå, Järvsö och från många andra delar av landet för att få vara med på Hantverksmässan. Det är även många långväga besökare som lägger sin semester här nere när mässan arrangeras, säger Ewa Fagander och tillägger att det är inte bara bra för mässan utan även för hela näringslivet i Båstad.

Mässan ska hållas som vanligt den sista helgen i juli. 2023 blir datumen 28-30 juli. Ewa Fagander tror att mässan har hittat hem på sin nya plats.
– Hembygdsparkens miljö är helt rätt för hantverksmässan. Platsen är väldigt vacker och det finns gott om utrymme för både utställare och besökare. Det finns även bra parkeringsmöjligheter, och man kan även ta bussen hit om man saknar bil. Allt det praktiska är en förutsättning för att det ska fungera, säger Ewa.


Ewa Fagander är ansvarig för Hantverksmässan sedan förra året. Hon ser fram emot att mässan flyttar till hembygdsparken i Boarp. Foto: Pressbild Hantverksmässan


Flytten till hembygdsparken ger också utrymme för mässan att expandera, både med fler utställare och med en ny del.
– Vi har beslutat att mässan även ska omfatta byggnadsvård. Jag anser att det ligger inom ramen för hantverk när man till exempel väljer att renovera sina gamla fönster eller mura om en spis i stället för att byta till nytt. Jag har märkt att intresset är stort för byggnadsvård, därför känns det naturligt att även ta med det, säger Ewa.

Detaljerna för nästa års mässa är inte helt klara, men caféet i hembygdsparken kommer att hålla öppet och det kommer att finnas servering.

Ewa Fagander fick ansvaret för mässan i fjol. Innan dess blev det två års uppehåll under pandemin. Ewa har också jobbat med Hantverksmässan under tiden arrangemanget hölls på Norrviken.
– I fjol arrangerades mässan på Prästliden i centrala Båstad för första gången sedan pandemin, men det fanns fortfarande en viss försiktighet bland besökarna efter att restriktionerna släpptes i början av året. Nu ser jag fram emot levande och härliga mässdagar i sommar. Hembygdsparken kommer verkligen att bli en fin plats för hantverksmässan med tillhörande byggnadsvård, säger hon.


Hembygdsparken i Boarp blir den nya platsen för Hantverksmässan.