Klik venligst
BJÄRE 2024-07-09 KL. 12:10

Hugo prisas för sitt ledarskap

Av Carina Nilsson

Hugo Lindqvist har fått kommunens pris som ungdomsledare för sitt engagemang i Förslövs IF, där han tränar ungdomar i parkour.
– Parkour kan vara allt från att hoppa mellan plintar till hustak, säger han.

Hugo prisas för sitt ledarskap
Hugo Lindqvist prisas för sitt engagemang i Förslövs IF där han är tränare i parkour. Foto: Privat

Priset på 10 000 kronor kom som en glad överraskning för Hugo.

– Jag visste inte ens om att jag var nominerad, men det är kul att bli uppmärksammad och pengarna kommer väl till pass för mig som är student, säger han.

Hugo läser till vardags på Munkagårdsskolan utanför Varberg där han studerar en utbildning i skogsindustri.

Trots det har han fortsatt att vara ledare för Förslövs IF:s parkourgrupp.

– Vi tränar på fredagar och då är jag hemma över helgen. Det är mellan tio och tjugo barn och unga som tränar. Vi har en grupp för barn mellan åtta och tolv och en grupp från 13 och uppåt, säger Hugo.

Någon parkourbana har de inte än, men de sätter upp en bana i idrottshallen.

– Parkour är väldigt brett, det kan vara allt från att hoppa mellan plintar till hustak. Variationen är jättestor och nivåerna skiftar, men det är utmanande och det ger en adrenalinkick att hålla på med träningen och att klara en bana, säger Hugo.

Hugo har själv tränat parkour i nio år och tog över träningen för ungdomarna när huvudtränaren slutade. Hur det blir när han tar studenten nästa år vet han inte än.

– Det beror på hur det går med jobb och annat. Jag får ta ett steg i sänder, säger han.

Carina Nilsson

Ur kommunens motivering:

”Hugo är engagerad inom Förslövs IF, Hugo har engagerat sig i den idrott han brinner för så att andra barn och unga ska få chansen att utöva parkour”…”Hugo är inkluderande och öppen och inspirerar barn och unga till att träna och röra på sig. Hugo ställer alltid upp när kommunen ska ha lovaktiviteter och är engagerad kring rörelse, hälsa och spontanidrott.”