Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
BJÄRE 2021-3-23 KL. 11:10

Säkra fönster på riktigt

Säkra fönster på riktigt

Hammerglass i Förslöv gör nu en storsatsning inom nischen säkerhetsfönster och vänder sig till både fastighetsägare och privatpersoner med nylanserade konceptet Security Windows.

Hammerglass har länge gjort säkra isolerglas som andra fönstertillverkare har använt i sina fönster men tar nu ett steg till.
– Nu när vi är ett välkänt varumärke inom säkra glas så har vi tagit steget att göra helt egna kompletta fönster och altandörrar med hög säkerhetsklassning. Och vi slarvar inte med betydelsen av ordet säkerhet. Ett säkerhetsfönster ska lova kunden att fastigheten blir säker utifrån fönstersynpunkt, alltså att inbrottstjuven inte kommer in den vägen, säger Truls Nilsson säljansvarig för Security Window på Hammerglass.

Det är skillnad på säkerhet och riktig säkerhet.
– De säkerhetsfönster som redan finns på marknaden har gett sig själva en titel som inte håller. Bokstavligen. De har en fönsterbåge med motståndskraft men rutan är relativt enkel att krossa. Och då kommer tjuven in. Det kallar inte vi för ett riktigt säkerhetsfönster. Ett fönster som släpper igenom inbrottstjuven har ju inte de egenskaper som kunden efterfrågar och tror sig köpa. Vill man trygga sin egendom genom en satsning på säkerhetsfönster så ska man inte nöja dig med annat än säkerhetsklass P6B-P8B i glaset, förklarar Truls.

Fler fördelar är att Hammerglass Security Windows har mycket låg vikt jämfört med andra ”säkerhetsfönster”. En låg vikt underlättar installation och ökar möjligheterna till säkra glaspartier i stort format.

Fönstren kommer inte finnas i bygghandeln utan säljs via installatörerna.
– Det är ett sätt att kapa bort ett led. Sen vill vi inte att amatörer installerar fönstren själva utan det ska göras av proffsen tycker vi.

Ett okrossbart fönster är ju såklart dyrare än vanliga men inte så mycket som man kan tro.
– Priset för ett Hammerglass säkerhetsfönster är runt 40 procent mer än ett vanligt premiumfönster. Jämfört med andra säkerhets-fönster kostar Hammerglass variant ungefär lika mycket men med högre säkerhetsklassning.

De säkra isolerfönstren som Hammerglass säljer består av tre lager glas. För privatvilla är det vanligt glas ytterst och innerst och Hammerglass i mitten.
– Det är för att isoleringen ska bli så bra som möjligt samt att vanligt glas är lättare att putsa utan att det blir repor.Ett av lagren i isolerrutan är okrossbart. För privatvillor brukar det vara mittenglaset.

Men då kommer väl en inbrottstjuv att ha sönder ett glas innan det blir stopp?
– Ja, men de kommer inte genom helt så inbrottet kommer inte ske den vägen. Sen får man ju byta fönstret till ett helt, men man blir inte bestulen på något i alla fall.

Ljusgenomsläppet är samma som för vanliga fönster men Hammerglaset gör fönstret uv-resistent upp till 99,96 procent.
– Då slipper man skadlig uv-strålning och solblekning som kan ske inomhus.

Några återförsäljande installatörer är klara på Bjäre.
– Alla återförsäljare finns på vår webbsida, avslutar Truls Nilsson.

Text & foto: Peter Jakobsson