Klik venligst
BJÄRE 2022-03-03 KL. 18:00

Skräck och musik i skön blandning

Av Carina Nilsson

Den 17 och 18 mars blir det förmodligen fullt hus i Ladan på Apelrydsskolan. Då spelas musikalen Carrie av eleverna som läser sista året på det estetiska programmet med inriktning på just musikal.

– Det är första gången under vår utbildning som vi står på scen med en stor publik, säger Hanna Liljekvist.

Skräck och musik i skön blandning
Sistaårseleverna på Apelrydsskolans musikallinje kommer att spela musikalen Carrie för en stor publik den 17-18 mars. Repetitionerna pågår för fullt. Foto: Carina Nilsson

Elevernas första två år på gymnasiet har präglats av pandemin och distansstudier. Först nu under sista året har de kunnat träna tillsammans och jobba mer praktiskt under sin utbildning.

Just nu pågår repetitionerna inför årets stora föreställning i Ladan den 17-18 mars.

– Vi har valt musikalen Carrie som bygger på en bok av Stephen King, och hör till skräckgenren. Vi har jobbat mycket med barnteater tidigare så nu ville vi göra något helt annat, säger Amanda Johansson.


Musikalen innehåller både rock, pop och klassiskt. Eleverna kommer också att få växla mellan många olika roller. Foto: Carina Nilsson


Musikalen kommer att bli ett verkligt styrkeprov för eleverna berättar Anna Dror som är sånglärare.

– Carrie innehåller många roller och klassen är inte så stor så de kommer att få spela flera olika roller under föreställningen. De kommer också att få sjunga både pop, rock och klassiskt så det blir ett riktigt elddop för eleverna, säger hon.

Utöver eleverna från musikalilinjen kommer också fem elever från andra linjer att vara med på olika sätt.


Musikalen fungerar också som elevernas gymnasiearbete. Foto: Carina Nilsson


– Det behövs alltid folk i bakgrunden när man ska sätta upp en föreställning, så vi har med elever från foto och modelinjerna också, säger Mats Ole Svensson som är scenograflärare på skolan.

Musikalen fungerar också som elevernas gymnasiearbete. När det är klart kommer de att ha en del mindre konserter under våren och sedan väntar studenten.

– De flesta kommer nog att söka vidare till andra utbildningar inom teater, sång eller liknande. Jag skulle tycka det vore kul att skriva manus, och kommer nog att söka mig vidare till det, säger Amanda Johansson.

Fotnot:
Skolan tar ingen entré men alla biljetter behöver förbokas på mejladress: katla.swahnmodig@apelryd.se