Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
BJÄRE 2018-04-08 KL. 08:19

Torstens tar en del av sitt koncept till Båstad

Torstens tar en del av sitt koncept till Båstad

Ängelholmsbaserade restaurangen Torstens Smakar Mera har tidigare meddelat att de skulle ta sitt koncept till Båstad och öppna i Centercourtens gamla lokaler som skulle slås samman med banklokalen bredvid för att skapa en stor restaurang. Nu blir det inte riktig så men i maj öppnar de i Båstad.

– Att ta båda lokalerna och slå samman blev ett för stort projekt. Renoveringskostnaden och sen även hyran kändes som en för stor chansning innan vi vet hur vi blir mottagna i Båstad. Därför tänker vi starta lite enklare och kommer endast att ta lokalen där Centercourten låg tidigare till att börja med, berättar Yaser Batak som är en av delägarna i Torstens.

Det kommer bli ungefär samma mat som de har i restaurangen i Ängelholm men något färre rätter.
– Det kommer bli pizza och pasta samt några ordentligare rätter och det kommer vara mer koncentrerat på hämtmat än det är i Ängelholm. Vi importerar alla råvaror direkt från Italien och där har vi stenkoll på att det är rätt kvalitet på allt. Det blir samma leverantörer till Båstad som till Torstens i Ängelholm, förklarar Yaser.

Just nu renoverar och bygger de om lokalen helt med bland annat nytt kök. De siktar på att öppna i mitten av maj och restaurangen kommer ha öppet alla dagar i veckan men till en början endast på kvällar. Till sommaren blir det öppet hela dagarna.

Torstens Smakar Mera har ett dotterbolag som heter Krögaren & Bagaren som driver mindre restauranger som inte har hela Torstenkonceptet.
– Det kommer vara Torstenskvalitet på allt men eftersom det blir en så liten restaurang kommer vi nog inte döpa den till Torstens utan den kommer kanske heta Krögaren & Bagaren. Men vi är inte helt säkra på namnet så jag lovar inget än, säger Yaser.

För att se till att allt fungerar kommer Yaser vara en hel del i restaurangen i Båstad till en början.
– För oss är det viktigt att det fungerar bra när vi öppnar. Personal är fixad och det är folk som kan vårt koncept. Vi gör all mat från grunden och använder inte någon pressad fryst köttpuck till hamburgarna, lovar Yaser Batak som ser fram mot att öppna senare i vår.

TEXT & FOTO: PETER JAKOBSSON