FÖRSLÖV 2023-11-23 KL. 06:00

Föredrag: ”Att vara följeslagare i Israel Palestina”

Av Peter Jakobsson

Föredrag: ”Att vara följeslagare i Israel Palestina”
Prästen Kristina Tyrberg kommer till Förslövs församlingshem för att berätta om erfarenheterna av att vara utsänd som följeslagare i ett hårt konfliktdrabbat område. Foto: Bjäre NU & Svenska Kyrkan

Prästen Kristina Tyrberg gästar Förslövs församlingshem på måndag 4 december för att ge ett föredrag. Hon har själv varit utsänd som följeslagare under en period innan läget blev värre under hösten och intensifierades i ett redan hårt konfliktdrabbat område. Hon delar med sig av sina erfarenheter, berättar hur det är att genom sin skyddande närvaro bidra till att dämpa våld och ge uttryck för praktisk solidaritet för utsatta grupper; palestinier såväl som israeler.

– Det ska bli spännande att höra henne. Vad upplever man känslomässigt i ett konfliktområde som är så känslomässigt laddat? Hur det är att vara en god kraft i allt detta ska bli intressant att höra, säger Mimmi Erlandsson från Förslöv Grevie församling.

Kvällen arrangeras av Internationella Gruppen i Förslöv Grevie församling och det kommer finnas enkel förtäring.

När: Måndag 4 december kl. 18.30 i Förslövs församlingshem. Fri entré.

FAKTA

Ekumeniska följeslagarprogrammet, EAPPI, är ett internationellt program, som samordnas av Kyrkornas världsråd från huvudkontoret i Genève och det lokala kontoret i Jerusalem. Sedan 2002 har över 2000 personer från mer än 20 länder varit följeslagare i Palestina och Israel.