Klik venligst
TOREKOV 2024-07-11 KL. 09:33

Ytterligare en Audi RS6 stulen på Bjäre efter inbrott

Av Peter Jakobsson

Ytterligare en Audi RS6 stulen på Bjäre efter inbrott
Audi RS6 som stals i Torekov natten till 10 juli. Foto: Privat

Det var under natten till onsdag 10 juli som det stals en Audi RS6 i Torekov efter ett inbrott. Familjen låg och sov när inbrottstjuvarna tog sig in och hittade bilnycklarna och körde i väg men bilen.

Tjuvarna hade brutit upp fönster, tagit sig in och sedan tagit nycklarna och kört iväg med lyxbilen. Ägaren upptäckte detta på morgonen. Inga iakttagelser av tjuvarna är gjorda.

Bara några dagar tidigare stals en liknande Audi RS6 av ny årsmodell i Båstad med samma tillvägagångssätt. Tjuvarna bröt sig in och hittade nycklarna och körde iväg.

Kan det vara en slump att två kiladana lyxbilar stjäls på samma sätt inom en kort tid på Bjäre.

– Vi tittar på om det finns ett samband. Ibland kommer vågor av att det är lyxbilar av samma modell som försvinner inom en kort tid. Vi har sett sånt förr, konstaterar Sara Merbom, kommunpolis i Båstad.

Sara Merbom är kommunpolis i Båstad. Foto: Peter Jakobsson

Nya bilar är inte så lätta att stjäla men kommer tjuvarna över nycklarna så är det bara att köra iväg. Polisen uppmanar därför ägare av dyra bilar att skydda sina nycklar.

– Lägg inte bilnycklar synligt och inte innanför ytterdörren eller i närmsta lådan. Ta med den in i huset och lägg den på ett klurigt ställe, säger Sara Merbom, kommunpolis i Båstad.