Klik venligst
BJÄRE 2021-06-11 KL. 13:28

Vaccinationen är igång på bion i Båstad

Av Peter Jakobsson

Torsdag 10 juni startade vaccinationer mot Covid-19 på Scala Biografen i Båstad. Det är personer i fas 4 som ges möjligheten att få sin spruta på lokala biografen. Vid premiären var det möjligt för personer över 40 år att boka tid för vaccination där.

Vaccinationen är igång på bion i Båstad
Hannes och Ludwig som sköter bion är kundvärdar och hjälper till med logistiken runt vaccineringen på dagtid.

Röda mattan är utlagd och välkomnar de som ska få sin vaccinering. Förberedelserna inför premiärdagens vaccinationer tog lite längre tid än beräknat så vaccinationerna kom inte igång på utsatt tid och de första fick vänta lite. En halvtimmes försening betades sedan av under dagens gång.


En dos av Pfizers vaccin injiseras på biografen.


Två personer vaccineras var femte minut och efter sprutan getts väntar 15 minuters vila i biosalongen för att se att ingen får någon direkt oönskad reaktion. På premiärdagen rullade kultfilmen 2001 – A Space Odyssey, som är en brittisk-amerikansk science fiction-film från 1968 regisserad av Stanley Kubrick, i salongen. Den gav en lugn och fin stämning i lokalen.


Lungt och skönt i salongen där vaccinerade ska vänta i 15 minuter efter vaccination.


Det var glada miner på de som fick sin spruta på premiärdagen. Johannes som driver biografen är på plats på dagarna och hjälper till med logistiken.
– Detta är nog den mysigaste vaccinationscentralen, konstaterade han.

Representanter från Apoteket Kronan höll med.
– Detta är något helt annat än den strama och lite kalla atmosfären som det är på en vanlig vårdcentral.

Runt 1000 personer i veckan kommer kunna vaccineras på bion som kommer ha denna verksamhet på dagtid vardagar fram till och med september. Bokningar sker via 1177.se.

Text & foto: Peter Jakobsson