Av Peter Jakobsson
Det var lite utan förvarning som Furuhem med Magnus Nilsson i spetsen meddelade att ”I morgon öppnar vi för lunch” under tisdagen. Men budskapet spred sig snabbt och de som längtat efter att besöka restaurangen tog sig tid för att komma på premiärdagen.
Att vara lite hemlighetsfull och komma med nya besked på kort varsel är nog lite av en strategi. Men direkt när det öppnade så fylldes restaurangen
– Ja, det blev så. Vi har gått och väntat på att det skulle bli klart nog för att öppna lite. Allt är inte riktigt klart men vi ville smyga i gång, berättar Magnus Nilsson efter första rushen är över.
Lunchmenyn första veckan består av fläsklägg, rökt makrill och köttfärslimpa men Magnus vill inte kalla det för husman.
– Nu på luncherna har vi rätter som är rotade i den svenska matlagningen men vi gör dem lite mer som man tänker att man vill ha dem i dag, så det är lite uppdaterade varianter. Men samtidigt en lunch.
I restaurangen är det många som jobbar. Allt är nytt på Furuhem efter renoveringen och allt ska flyta och fungera innan de öppnar upp mer.
– Man kan inte provköra i teorin utan måste sätta i gång, säger Magnus.
Till en början blir det luncher i slutet av veckorna men snart mer.
– Nu blir det luncher onsdag till fredag fram till jul och från januari under hela veckan.

Stilrent och fräscht, allt doftar nytt. Foto: Peter Jakobsson
Teamet och köket gör sig dock redo för mer.
– Att servera en rätt lunchtid under två timmar är ett sätt att testa alla system vi har. Vi har alla på plats som vi behöver för att öppna upp på kvällarna. Och alla behöver jobba in sig och det är vad vi gör nu, säger Magnus.
Kvällserveringen är inte långt borta.
– Tanken är att vi från runt mitten av november ska börja ha öppet på vissa kvällar också, avslöjar Magnus.
