Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
BJÄRE 2021-2-28 KL. 16:10

Ett av Båstads allra största bostadsrättsprojekt någonsin

Ett av Båstads allra största bostadsrättsprojekt någonsin

Med sina åtta respektive tio våningar kommer de två punkthusen att få en milsvid utsikt från de övre våningarna. Totalt handlar det om hundra lägenheter vilket innebär att Tuvelyckans senaste projekt Parklyckan är ett av de största bostadsrättsprojekten på Bjäre någonsin.

Mycket har hänt på Tuvelyckan sedan den nya stationen invigdes i december 2015. Runtom har radhus, hyreslägenheter och villor fyllts med boenden och ett antal företag har etablerat sig, bland annat finns det idag padelhall, gym, frisör och café i området. Epitetet det nya Båstad som lanserades i samband med starten har mer och mer kommit att besannas, det är här det händer mest just nu.

Nu har turen kommit till BRF Parklyckan. Bakom projektet står Wennerholms som fram tills nu uteslutande arbetat i Frösakull och Halmstad. VD Fredrik Wennerholm berättar att det på flera sätt är ny mark som bryts när företaget nu tar klivet över länsgränsen.
– För oss är det nytt att arbeta i Båstad och det känns väldigt bra. Vi har fått väldigt bra kontakt med kommunen från start och det har varit smidigt på alla plan. Parklyckan är speciellt också då detta är vårt första projekt med bostadsrätter, vi har tidigare enbart arbetat med hyresrätter, men vi ser detta som en start för att i framtiden kunna arbeta mer på Bjärehalvön.Fredrik Wennerholm, VD för Wennerholms och Daniel Akselson, projektledare för Parklyckan.

De två punkthusen har ritats av Möller Arkitekter i Ängelholm. Pontus Möller är VD och delägare och en av två arkitekter som arbetat med projektet. Han berättar att man velat utforma en riktigt bra boendemiljö med två skulpturala hus som med sina åtta respektive tio våningar dessutom kommer att bilda karaktärsstarka landmärken.
– Arkitekturen är nutida modern med sina eleganta vita fasader med inslag av en varm ockrakulör. Vare sig du bor i en lägenhet på de nedre våningarna, och tar del av den gröna parkmiljön som bildar vårt kvarter, eller du föredrar att bo högt upp med milsvid utsikt har vi skapat lägenheter med kvaliteter där vi själva vill bo, berättar Pontus. Du ska känna dig stolt och trygg när du bor i Parklyckan. Vare sig du parkerar din bil i garaget i källaren eller du kliver in i den granitinramade entrén möts du av en rymlig vacker lounge. Härifrån når man också den gästlägenhet som man kan boka när man har besök.

Pontus Möller berättar man satsat på stora ljusinsläpp och halvöppna till öppna planlösningarna med extra hög takhöjd vilket innebär att oavsett om man väljer en mindre tvåa eller en stor fyra kommer bostaden upplevas som rymlig. Generösa uteplatser, balkonger och terrasser genomsyrar också hela projektet.
– Penthouselägenheterna längst upp blir något alldeles extra berättar Fredrik Wennerholm. De får stora balkonger i två väderstreck och en makalös utsikt.
Målsättningen är att börja ta in intresseanmälningar redan under mars månad och försäljningen kommer att ske tillsammans med Nadjafi & Kristensen Fastighetsförmedling.
– Vi är både glada och stolta över att få ta hand om försäljningen av vad som troligen är en av de största satsningarna av bostäder i BRF-form på en och samma gång i Båstad samt att vara med när silhuetten av nya Båstad och Stationsområdet nu verkligen tar fart med kommunens högsta byggnation hittills, säger Djavad Kristensen. Det är en stor satsning men helt rätt i tiden då Båstad idag lockar fler och fler att bosätta sig på vår vackra halvö. Projektets läge attraherar många från närliggande större städer med tanke på det pendlarvänliga läget och efterfrågan är stor på denna typen av bostad.

Fredrik Wennerholm berättar att man kommer att satsa mycket på den omgivande utemiljön, där han har företagets senaste hyresprojekt i Frösakull utanför Halmstad som referens. Hela projektet har hållbarhet som ett genomgående tema med solceller på taket och en egen elcykelpool i garaget.
– Det här projektet är som sagt vårt första i Båstads kommun så vi kommer att göra allt vi kan för att det ska bli riktigt, riktigt bra, avslutar han.

Text & foto: Joakim S Ormsmarck
Rendering: Möller Arkitekter