Klik venligst
BJÄRE 2024-03-19 KL. 10:30

VM i frisbee i Ängelholm nästa år

Av Peter Jakobsson

World Flying Disc Federation har tilldelat värdskapet för Allround-VM i frisbee 2025 till Svenska Discsportförbundet vilka bestämt att det ska hållas 10–15 augusti 2025 på Valhall Disc Golf Park i Ängelholm.

VM i frisbee i Ängelholm nästa år
Den 10-15 augusti 2025 går Allround-VM i frisbee på Valhall Disc Golf Park i Ängelholm. Bild från officiell broschyr för eventet.

Allround är frisbeens motsvarighet till friidrottens mångkamp. Deltagarna tävlar i sju olika grenar, där resultaten i varje gren omsätts i poäng. De som har samlat ihop flest poäng i de olika grenarna kan titulera sig allroundvärldsmästare. Till VM i Ängelholm förväntas komma drygt 200 deltagare från cirka 10 länder.

– Det är en stor ära att ha fått förtroendet att arrangera Allround-VM igen. Senast Sverige gjorde det var 2015 i Norrköping, så det känns verkligen som det är dags igen. Det är extra roligt att få ett sådant här besked i år, samma år som Svenska Frisbeesportförbundet fyller 50 år. Vår ambition är att detta ska bli ett mästerskap som gör att spelare, publik och funktionärer känner att de har varit med om något alldeles extra, meddelar Johan Robertson, ordförande för Svenska Discsportförbundet Allround, i ett pressmeddelande.

Sverige, som tillsammans med USA är de ledande nationerna inom Allround-frisbee, har historiskt presterat väldigt väl i VM-sammanhang. Vid senaste VM i USA 2022 tog Sverige åtta medaljer varav tre guld.