Av Per Brolléus
Han äter mest.
Han lyfter mest.
Och snart är det en miljon ute i världen som följer den 19-årige Ängelholmskillen på sociala medier.
Personalen kollar lite snett på Tofan när han mellan det första lasset på 30 sushibitar och 1,5 kilo entrecote plockar en tallrik till med bara 15 sushi till.
– Jag är inte restaurangernas favoritgäst, säger han med ett stort leende.
Men väger man 160 kilo, tränar för att bli Sveriges starkaste man och behöver enorma mängder energi för att få musklerna att växa – ja, då är det berg av mat som gäller.
– Idag tog jag inte så mycket från thaibuffén, det kan lätt bli att jag börjar med 50 sushibitar och sen ett par kilo wokat kött på det.
Han ler, han skrattar och han är extremt målmedveten i det han gör, Tofan Serin Batak, eller Turbobulken som han heter på TikTok, Instagram och Snapchat. Mat och träning är hans liv och att lägga upp det livet på sociala medier är hans jobb.
– Hoppade av gymnasiet i tvåan. Många sa att jag var tokig, men jag har ett jobb och tjänar riktigt bra på det. Långt över 700 000 följare och mängder av klienter som jag coachar världen över. Det är fantastiskt, säger Tofan mellan tuggorna.
Men det har inte alltid varit med ett leende som han och mamma Gulli, Turbomamman, levt med att vara influencers. Hatet har ibland helt saknat gränser.
– Han började lägga ut filmer när han var 15 år och jag insåg snabbt att jag måste vara där och försöka hålla bort eller i alla fall ha koll på det enorma hat som han fick, säger Gulli.
Hatet blev en del i att vara en offentlig person som lägger ut sitt liv på till exempel TikTok. Men i takt med att Tofans följarskara blivit mer och mer internationell och att han har etablerat sig så har det lugnat sig. Samtidigt som både mor och son har fått mycket hat kastat mot sig så är det en annan sida som de båda lyfter fram och som vuxit senaste tiden.
– Kärleken! Vi får så mycket kärlek från så många av våra följare, säger det med en mun.
– Jag var i Stockholm häromveckan då det kom fram en tysk kille och ville ta en selfie, berättar Tofan samtidigt som Ängelholmaren Evan får syn på Tofan inne på restaurangen och ber om att få ta en bild ihop.
– Jag följer dig i allt du gör. Du är en sådan inspiration, säger Evan som ler med hela ansiktet när bilden är tagen och han har fått prata någon minut med sin idol.
Målet med Turbobulken är att fortsätta leva på att vara influencer. Han har idag en lång rad med samarbetspartners, som det heter i den här branschen, och lever ekonomiskt mycket bra på maten och träningen. En av grejerna han och mamma Gulli gör är att åka runt i Sverige och prova mat. Bästa kebaben, bästa falafeln, bästa kycklingen – det provas, det äts och det läggs ut. Men även om maten är en stor del av Tofans liv så är det träningen som är nummer 1.
– Jag är idag Sveriges starkaste 19-åringen, lyfter 320 kilo i knäböj, 350 kilo i marklyft och klarar över 200 kilo i bänkpress. Det är bra, men det ska bli bättre.
Tävlingen Strongman nästa år är ett av de närmsta målen i Turbobulkens liv, men toppen av karriären ska inte komma nu.
– Nej, det är många som är som starkast mellan 30 och 40, så jag har 20 år på mig, påpekar han i samma veva som den sista tallriken kött är uppäten och det snart bär dags för ett fyra timmar långt träningspass och en ny video till följarna som finns över precis hela jorden.
– Jag bytte till engelska för ett tag sedan och då tog det fart utanför Sverige.
Några genvägar till att bli så galet stark som Tofan vill bli finns inte, menar han. Enorma mängder mat, mycket vila och precis perfekt lagom mängd träning är konceptet som gäller.
– Kosttillskott kör jag med, men glöm doping och sån jävla skit. Min ”doping” är kärlek och kyckling, säger han och får det där gigantiska leendet på läpparna igen.
Samtidigt suckar mamma Gulli och konstaterar:
– Jag är den som lagar mest kyckling och ris av alla. Vi pratar enorma volymer kyckling, ni kan inte ana.
Nej, det kanske vi inte kan, men vi kan följa – Turbobulken och Turbomamman – på deras äventyr bland mat och träning och i förhållande till varandra. Vi lämnar restaurangen och Tofan tackar personalen på vägen ut och med klassisk asiatisk touch så nickar kvinnan vid bardisken vänligt tillbaka. Fast visst kan man ana att hon tänker: ”Gode gud, hoppas han inte kommer tillbaka på några veckor”.
– Det här är en jättebra buffé, avslutar Tofan efter, bland annat, sina 50 sushibitar och nära två kilo kött…