Av Per Brolléus
Pang. Nu öppnar stjärnkocken Magnus Nilsson restaurangen på Furuhem i Båstad. I ett inlägg på Facebook på tisdagen avslöjades planerna som länge varit en snackis sedan det blev klart att Magnus tog över gamla Hjorten.
”Onsdag till fredag börjar vi med luncher” är det enkla budskapet som den mycket matmeriterade trion Magnus Nilsson, Frida Nilsson och Daniella Rebelo gick ut med.
Magnus Nilssons flytt till Båstad väckte stort intresse när nyheten basunerades ut sommaren 2024. Då berättade han för Bjäre NU att man inte hade bråttom med att öppna restaurang – först skulle renoveringen bli klar. Efter hand blev det klart att han skapar det nya matprojektet tillsammans med ytterligare två stjärnor från den gastronomiska scenen, Frida Nilsson och Daniella Rebelo. I somras öppnade trion sitt bageri, och nu tas nästa steg: lunchservering på Furuhem.
I ett första skede handlar det om en meny med en rätt per dag, men inom kort ska utbudet utökas. För den som är nyfiken bjuder den första lunchveckan på fläsklägg med rotmos, rökt makrill, köttfärslimpa och en daglig paj.
Magnus Nilsson är en av Sveriges mest internationellt uppmärksammade kockar. Han slog igenom som kreativ ledare och köksmästare på restaurangen Fäviken Magasinet utanför Åre, som under flera år rankades som en av världens bästa restauranger av The World’s 50 Best Restaurants. Nilsson drev Fäviken fram till 2019, då han valde att stänga för att tillbringa mer tid med familjen.
Efter tiden på Fäviken har han bland annat arbetat med Nordiska museet och projektet The Nordic Cookbook, som samlar nordiska mattraditioner. Han har också synts i den internationella Netflix-serien Chef’s Table.
Med satsningen på Furuhem i Båstad markerar Nilsson sin återkomst till restaurangvärlden – nu i en betydligt mer avslappnad och lokal tappning.
Bjäre NU har sökt Magnus Nilsson.
