MAT & DRYCK 2021-06-11 KL. 09:00

Delikatesser från Medelhavet till Boarps Handelsby

PRESSMEDDELANDE Alexander och Marcelo tar Barcelona till Båstad. De kommer senast från Barcelona där de levt och arbetat i över 20 år. Nu har de startat delikatessbutiken La Barcelonesa i Boarps Handelsby där de erbjuder den bästa och mest omtyckta maten från Medelhavsregionen.

Delikatesser från Medelhavet till Boarps Handelsby

Medelhavskosten toppar listorna över den mest hälsosamma kosten i världen och är känd för sina sunda egenskaper. Redan från början finns både pata negra- och Serranoskinka, stor variation av kallskuret, get- och fårostar och konserver från både ¨Mar y Tierra¨ som man säger i Spanien (från hav och land).

Butiken känns som en spansk saluhall, högt i tak med rustik inredning fast med självservice där kunderna kan ta varorna själva presenterade på kyldiskar, hyllor och i korgar. Så småningom kommer butiken också att erbjuda vissa av de köksredskap typiska för Medelhavsregionen som skålar i olivträ, mortlar, olivskedar, salladsbestick, ställ för skinka, knivar, förkläden och liknande köksredskap. Det kommer dessutom att finnas vissa spishäll- och ugnköksredskap, såsom paellapannor, cazuelas (terrakottakärl) och traditionella tillbringare till salu. En del recept och kokböcker kommer också att finnas i butiken och andra efterfrågade produkter från Spanien.

La Barcelonesa Delicatessen har runt 500 olika produkter på hyllorna i butiken. Allt från bläckfisk från Galicien till oliver och fårostar från Grekland, roquefort och brie från Frankrike, alkoholfria viner från Penedés och pasta från Italien. Du finner kända märken som konserver från Ortiz, La Chancha och Yurrita, skinkor från Montaraz, choklad från Valor, alkoholfritt öl från Moritz och Damm i Barcelona.

– Vi älskar den sydeuropeiska kulturen och gastronomin. Vi vill att Bjäreborna skall kunna njuta av Medelhavskosten hemma och bjuda på tapas vid festtillfällen.
Marcelo säger: Vi kommer snart att öppna vår webbshop där det blir möjligt att köpa online för de som inte kan komma förbi butiken i Boarps Handelsby, säger Alexander.