Klik venligst
RÖDA TRÅDEN 2021-01-30 KL. 22:29

Carl-Hampus har många bollar i luften

Carl-Hampus har många bollar i luften

I senaste Röda Tråden träffade vi Hanna Knutsson, lovande padelspelare. Hon valde att skicka vidare Röda Trådens stafettpinne till Carl-Hampus Olsson, nyinflyttad Båstadbo, med frågan ”Vad fick dig att flytta till Båstad?”

– Min sambo Sofia Holm kommer från Båstad och hennes föräldrar och släkt bor här. I början av augusti kom vår dotter Bonnie och vi kände att Båstad skulle vara en bra plats för henne att växa upp på, svarar Carl-Hampus med den skånskan han har med sig sedan uppväxten.

Carl-Hampus kommer från Åhus och det var i Kenya på Svenska Skolan i Nairobi som han träffade Sofia Holm. De flyttade tillsammans till Lund för studier och sedan bar det upp till Stockholm för jobbens skull och efter 5 år i huvudstaden blev det Båstad när barn och familjeliv skulle prioriteras.
– Känns bra att flytta från lägenhet till hus och samtidigt komma närmare våra familjer.

Båstad är ingen nyhet för Carl-Hampus.
– Vi har varit här varje sommar sedan vi träffades för 12 år sedan. Även en hel del på höst, vinter och vår. Alla årstider på Bjäre har verkligen sin egen charm..

Carl-Hampus beskriver sig själv som en person med många bollar i luften, vilket kommer ifrån hans stora driv tillsammans med viljan att hitta bra lösningar på problem.
– Jag vill alltid förbättra saker och när jag ger mig in i något så är det alltid till 100 procent.

För tre år sedan startade Carl-Hampus ett företag inom medicinteknik. HappyAid tillverkar och säljer Första hjälpen produkter, hjärtstartare och ergonomiska produkter. De har även utbildningar i HLR med hjärtstartare och Första hjälpen.
– I år har det inte blivit lika mycket utbildningar eftersom folk ska undvika att samlas i grupper men normalt är vi ute på företag, idrottsklubbar och andra organisationer.

Produkterna säljer fortsatt bra trots pandemin.
– Vi ökar vår omsättning varje år och kommer detta brutna räkenskapsår omsätta en bra bit över 15 miljoner. Vi siktar på att uppfylla kravet för att bli ett gasellföretag vilket jag tror vi kommer lyckas med.

Annorlunda tider ger nya möjligheter vilket de såg till att ta till vara på.
– Vi har sålt stora mängder skyddsmaterial till vården nu under coronatider. Bland annat har vi hjälpt kommuner, regioner och landsting att få tag i munskydd och annan skyddsutrustning när det var en bristvara. Vi har även levererat till Båstads kommun. Detta genom att våra fabriker snabbt ställde om till att producera skyddsmaterial.

Som en del av tennisfamiljen Holm går senaste projektet i idrottens tecken. Tillsammans med svärfar Henrik och andra Holmare lanserade de nu i dagarna en ny padelboll som heter ”Båstad Bollen”.
– Det kommer även tennisbollar till sommaren. Nu var det padelbollen som vi lanserade först.

Padelbollen har lite lägre tryck än en vanlig tennisboll och studsar därmed lite mindre.
– Axel Holm, som är en väldigt duktig padel-spelare har varit med och tagit fram bollen.

Även i en produkt som en padelboll går det att tänka på miljön vilket de gjort.
– Vi ville ta fram en hållbar boll utan att göra avkall på kvalitén. Vi har återvunnet gummi i bollen samt att förpackningen innehåller mindre plast.

Efterfrågan på bollarna har varit stor direkt från lanseringen.
– Den första leveransen på 1500 rör sålde slut på bara några timmar, men det kommer 3000 rör till redan denna vecka. Vi har även fått beställningar från Portugal, Italien och Finland så intresset för en svensk hållbar boll är stort. För de som läser denna tidning vill jag erbjuda en rabattkod så läsarna kan köpa bollar billigare. Gå in på bastadbollen.se och ange koden bjärenu25 så får ni 25 procent rabatt, säger Carl-Hampus som med sin entreprenörsådra inte missar ett tillfälle att marknadsföra sig.

Då familjens flytt till Båstad var så nyligen som i december så håller de nu på att vänja sig och komma in i vardagen i Båstad.
– Vi trivs jättebra. Att komma från 61 kvm lägenhet i centrala Stockholm till stort hus är ju fantastiskt. Jag förstår egentligen inte varför vi inte gjorde det tidigare. Men med barn i bilden blev det en naturlig sak. Det är bättre än jag trodde att bo här. Det är ett litet samhälle men allt viktigt finns här. Det känns tryggt och hela Båstad är som ett smultronställe, avslutar Carl-Hampus.

OM Carl-HampusNamn: Carl-Hampus Olsson
Ålder: 29 år
Bostadsort: Båstad
Yrke: Egenföretagare.
Mitt smultronställe på Bjäre: Att kolla solnedgången från Badkrukan en ljummen sommarkväll.

Carl-Hampus skickar vidare Röda Tråden till Jonathan Bergström, med frågan ”Grattis till Årets företagare på Bjäre 2020, vad är nycklarna till er fantastiska utveckling de senaste åren?”


TEXT & FOTO: PETER JAKOBSSON