Klik venligst
RÖDA TRÅDEN 2021-02-14 KL. 13:00

Jonatan hamnade till slut i det lokala familjeföretaget

Jonatan hamnade till slut i det lokala familjeföretaget

I senaste Röda Tråden träffade vi Carl-Hampus Olsson, nyinflyttad till Båstad. Han valde att skicka vidare Röda Trådens stafettpinne till Jonatan Bergström med frågan ”Grattis till Årets företag på Bjäre, vad är nycklarna till er fantastiska utveckling de senaste åren?”

Anledningen till frågan är att Jonatan sedan några år jobbar på Beslag Design som hans farfar Stig grundade redan 1972. Familjeföretaget kunde i höstas ta emot utmärkelsen Årets företag 2019 efter ett intensivt år som inneburit såväl flytt till nya lokaler som försäljningsrekord, igen.
– Det finns många nycklar till den framgången vi haft. Vi har hittat rätt produkter, vi har gjort en lyckad satsning på e-handel till konsumenter. Men viktigaste av allt är nog att vi har så lojala medarbetare som alltid ställer upp.

Jonatan jobbar nu som säljledare på företaget men har vuxit upp med företaget som grundades redan innan han föddes.
– Trots detta har jag inte jobbat så mycket på Beslag Design under uppväxten. Mycket har för min del kretsat kring sporter. Mycket tennis under uppväxten men det var innebandyn som fick mig att lämna Båstad under en tid.

När Jonatan var 19 år fick han kontrakt med ett innebandylag i Göteborg.
– Jag flyttade dit och bodde där i elva år. Det var även där jag träffade min fru.

När de hade fått barn vändes blickarna mot Båstad med förhoppning av att kunna ge en uppväxt så som Jonatan själv hade det i Båstad.
– Det fanns då en möjlighet att börja på Beslag Design, vilket jag gjorde.

Med en far som är en av grundana av företaget har det väl alltid stått en dörr öppen för dig att börja inom företaget?
– Jo, kanske det. Men jag ville göra något eget innan. Få se något annat än Beslag Design och skaffa mig egna erfarenheter.

Finns det en förväntan på att nästa generation ska ta över när bröderna Björn och Hans kliver helt åt sidan?
– Jag vill gärna att bolaget ska finnas kvar inom familjen och här i Båstad. Men jag känner inga krav från andra utan det är mest jag som ställer krav på mig själv. Det är väldigt roligt att gå till jobbet som jag har.

Flera av medarbetarna på Beslag Design har sett Jonatan sedan han var liten.
– Det är lite konstigt men det bidrar till den familjära känslan vi har på företaget.

Som småbarnspappa är det mycket mer än jobbet som fyller Jonatans liv. Fortfarande är det dock mycket som kretsar kring idrott.
– Det började ju med tennis och sen blev det innebandy. När vi hade flyttat tillbaka till Båstad så drog jag ihop ett gäng och vi startade ett seniorlag i innebandy. Det var mer på skoj än under min satsning i Göteborg men vi är alla vinnarskallar. Det sociala i lagidrott är också viktigt. Samt det viktiga i att man som lag måste lyckas. Det gäller både inom sport och i affärsvärlden.

Jonatan och hans fru har två döttrar på 5 och 2 år. De bor bara ett straffskotts avstånd till Drivan och Giffens anläggningar så bra möjligheter finns för att de ska hitta till idrotten.

Kommer du att bli tränarpappan till lagen eller sporterna dina döttrar väljer att utöva?
– Nääee, jag tror inte det men jag kommer väl ha svårt att hålla mig borta, säger Jonatan och skrattar.

Det blir inte så mycket mer än att ta hand om barn, jobba och idrottsintresset just nu förklarar Jonatan.
– Jag gillar ju alla sport, följer många olika sporter. Som tur är har min fru samma stora intresse för sport så det passar bra för oss.

Jonatan är från Båstad och hans fru från Göteborg så man skulle kunna tro att det finns rivaliteter när favoritlagen ska mötas men så är inte fallet.
– Vi håller faktiskt båda på Frölunda. Min pappa kommer från Göteborg och förde över sin passion för det laget till mig.


OM JonatanNamn: Jonatan Bergström
Ålder: 35 år
Bostadsort: Båstad
Yrke: Säljledare.
Mitt smultronställe på Bjäre: Hovs Hallar! Har alltid gillat det och där gifte jag mig med min fru.

Jonatan skickar vidare Röda Tråden till Viktor Hägerström med frågan ”Från jobb med tennisevent till Båstad Hamn. Vilka erfarenheter tar du med dig?”


TEXT & FOTO: PETER JAKOBSSON