Klik venligst
RÖDA TRÅDEN 2021-04-18 KL. 08:00

Sigge Plato vill få andra att må bra

Av Joakim Ormsmarck

I senaste Röda Tråden träffade vi Nicholas Inches. Han valde att skicka vidare Röda Trådens stafettpinne till Sigge Plato med frågan ”Barchef på Sand och ass. säkerhetschef på Rögle. Hur får du det att gå ihop?”

Sigge Plato vill få andra att må bra

– Det undrar jag med ibland. Det är tufft men jag är driven och älskar att jobba, svarar Sigge som tagit en liten paus i jobbet för att göra intervjun.

Arbetet med Rögle innebär för Sigge att han är ansvarig för alla funktionärer och ansvarig för ideellt arbetande personal som publikvärdar och servicevärdar.
– Jag är också till viss del ansvarig för ordningsvakter och jag har kontakt med polis och räddningstjänst. Det är ett väldigt kul och socialt jobb.

Sigge berättar att han alltid varit väldigt intresserad av Rögle och gått på matcherna.
– Jag stod i klacken och gapade och skrek under lång tid. Sen fick jag möjlighet att vara publikvärd och sen har det rullat på med uppdrag och nu då som anställd.

De som inte går på Röglematcher kanske känner igen Sigge från ett besök på restaurang Sand. Där har han jobbat i baren i många år. Först som en praktik och sen som bartender. Nu är han barchef sedan ett år.
– Även restaurangjobbet är socialt men det är stor variation på mina två olika jobb och det är kul. Men det tar mycket tid så det är bra att jag har en stöttande sambo som förstår att mina jobb tar mycket tid och kan vara på obekväma tider.

Innan påsk byggdes det om på Sand och nya bardelen ”Mr G” har skapats. Det är en lounge och cocktailbar i anslutning till Restaurang Sand som erbjuder klassiska rätter, cocktails och kosmopolitisk atmosfär, i en interiör som andas parisisk bistro.
– Där har vi satsat på lite nya signaturcocktails. Det är ett perfekt ställe att besöka för att ta något innan man äter eller bara hänga ett tag med vänner.

Sigge kommer ursprungligen från Munka Ljungby och flyttade till Båstad 2010 då han började på Apelrydsskolan och blev sen kvar.
– Jag trivs väldigt bra i Båstad. Sommaren är kul med allt som händer och sen varvar det ner lite på vintern och man träffar stammisarna mer igen.

Vad är viktigt för dig i livet?
– Att få andra människor att må bra. Jag sätter nog ofta andras välmående framför mitt eget. Nu tycker jag det börjar bli viktigt att pandemin går över för allas bästa. Längtar efter att återgå till livet där man kan träffa fler folk och komma ut på lite resor.

Har du några dolda talanger?
– Jag är nog ganska bra på att läsa av människor. Det kanske kommer från restaurangbranschen också.

Efter att så länge jobbat på i baren på den mest besökta restaurangen gör att många känner igen Sigge. I en liten by som Båstad blir det då svårt att vara anonym på ICA. Hur ser du på det?
– Det är bara kul att folk känner igen mig. Jag gillar ju det sociala och snackar gärna med folk. Vill jag vara i min egen bubbla är det bara att åka iväg och handla någon annan stans.

Vad gör dig glad?
– När jag har en bra dag på jobbet och det är mycket folk som jag får nöjet att träffa, gärna lokals. Sen gillar jag att vara ledig och gå ut och äta med min sambo eller familj och vänner.

Om Sigge
Namn: Sigge Plato
Ålder: 27 år
Bostadsort: Båstad
Yrke: Barchef och ass. säkerhetschef
Mitt smultronställe på Bjäre: Hamnen i Kattvik.
Nästa gång:
Viktor skickar vidare Röda Tråden till Jonas Hansson med frågan ”Vad gör att du brinner för att hjälpa andra med träning och hälsa?”

Text och foto: Peter Jakobsson