Klik venligst
RÖDA TRÅDEN 2021-02-28 KL. 15:26

Viktor har tagit över skutan

Viktor har tagit över skutan

I senaste Röda Tråden träffade vi Jonatan Bergström. Han valde att skicka vidare Röda Trådens stafettpinne till Viktor Hägerström med frågan ”Från jobb med tennisevent till Båstad Hamn. Vilka erfarenheter tar du med dig?”

Det är ett nytt uppdrag för Viktor att ta hand om ruljangsen i hamnen. Tidigare har arbetet handlat om att vara med och driva tennisturneringarna Swedish Open i Båstad och Stockholm Open i huvudstaden. Bolagen som driver tennistävlingar, Hotel Skansen och hamnområdet hänger delvis ihop så det är inom samma bubbla Viktor jobbar. Så vad blir då svaret på Jonatans fråga?
– Det är till stor del serviceerfarenheten. Tar man bort just sporten eller båtarna så handlar båda uppgifterna om att ta hand om människor. Vi har alltid hållit hög nivå på tennisen och nu ska det bli samma höga nivå på hamnen.

Viktor har en uttalad tanke om att hamnområdet ska vara familjärt och välkomnande.
– Det finns tillräckligt med VIP-ställen i Båstad redan. Hamnen ska var till för alla.

Den tidigare hamnkaptenen slutade strax innan årsskiften men Viktor vill inte kalla sig själv för hamnkapten.
– Det låter lite förlegat och gammaldags som titel. Vi kommer vara flera stycken som sköter olika delar inom hamnen och hjälps åt. Sen vad andra kallar mig är upp till dem.

Viktor har själv ingen större erfarenhet av båtar och hamnarbete.
– Vi kommer anställa en person som ska var marint ansvarig i hamnen och som ska sköta arbetet kring båtarna.

Förra sommaren blev det ingen tennis i Båstad. Nu hoppas Viktor att det kan bli av denna sommar men oavsett så kommer det troligen vara många som besöker Båstad och hamnen.
– Förra sommaren var det ju mycket folk i hamnområdet trots att det inte var de vanliga stora evenemangen.

Jonatan Bergström, som var med i förra Röda Tråden, och Viktor är barndomskompisar från Båstad. De var båda under flertalet år i Göteborg och spelade innebandy på hög nivå. De bodde till och med ihop innan Jonatan träffade sin fru som ersatte Viktor i hushållet.
– Jag blev ju inte utkastad utan det var dags att flytta.

Senare återvände du till Båstad. Var det ett självklart val?
– Verkligen inte. Jag hade turen att bli erbjuden jobbet med tennisen. Hade jobbat lite extra med det tidigare men när en person slutade öppnade sig möjligheten för mig. Jag hoppade på det och åren rullade på.

Vad har varit det bästa med att jobba med tennisevent?
– Allt har varit otroligt kul! Nästan overkligt. Jag har fått vara med om så mycket och även gjort att jag varit runt i Europa på olika tävlingar och event. Har fått se och uppleva väldigt mycket.

Trots att Viktor jobbat länge med tennis och är uppvuxen i tennisorten Båstad så har hans egna idrottande fallit på andra sporter.
– Jag har aldrig tagit en tennislektion. För mig har det blivit mest golf, innebandy och fotboll. De sporterna håller jag på med fortfarande.

I Båstads Gifs A-lag har Viktor varit en av de tongivande spelarna under lång tid. Tränaren Mats-Ola Borglund beskriver Viktor som ”en spelare man älskar att ha i sitt lag, men hatar att möta i ett motståndarlag”.
– Jag är äldst i laget men det är kul fortfarande. Det är en bra träningsform och utan att ha ett lag är det svårare att motivera träning.

Om vi låtsas att det inte är pandemitider, hur ser då en perfekt helg ut för dig?
– Då börjar jag med en AW på något av våra fina ställen, Sand eller Riviera. Sen blir det en tidig golfrunda på lördagen och sen fortsätter helgen med utomhusaktiviteter. Jag gillar att vara utomhus och göra saker.


OM ViktorNamn: Viktor Hägerström
Ålder: 35 år
Bostadsort: Båstad
Yrke: Event manager och hamnansvarig.
Mitt smultronställe på Bjäre: Båstad golfklubb.

Viktor skickar vidare Röda Tråden till Jeanette Olandersson med frågan ”Hur halkade du in på köksförsäljning”


TEXT & FOTO: PETER JAKOBSSON