Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
RÖDA TRÅDEN 2019-01-25 KL. 15:27

Enligt Karin Hansson är livet fullt av möjligheter

Enligt Karin Hansson är livet fullt av möjligheter

I förra numret av Bjäre NU träffade vi Sandra Hansson, delägare av bland annat Lyckohällans förskola. Hon valde att skicka vidare Röda Trådens stafettpinne till Karin Hansson, frisör, tillsammans med frågan: ”Hur fick du idén till att öppna vintagebutik i frisörsalongen?”

– Jag har tänkt på det här med vintage i så många år och nu fick jag ett rum över i lokalen. Jag tycker om när man kan återanvända och vill gärna blanda gammalt och nytt. Det ger harmoni.

Att sammanfatta Karin som person är inte det enklaste. Själv försöker hon med orden:
– Jag är en ekonomisk estet med ett samhällsintresse som drivs av utveckling och möjligheter.

Skulle man börja rada upp några av hennes engagemang under åren så har hon, förutom frisöryrket, varit politiker i flera olika instanser, varit med och startat upp det som idag är Båstad Turism och Näringsliv, utbildat sig till både makeup-artist och hudterapeut, drivit företag inom marknadsföringsbranschen samt agerat vigselförrättare på en mängd borgerliga vigslar. I dagsläget är hon ordförande i Företagarna Båstad, som hon varit aktiv i under de senaste 22 åren, och sitter med i styrelsen för Bjäre Kraft.
– Någon gång skulle man kanske lugna ner sig, men det är inte jag som vill mer, utan möjligheter som ploppar upp hela tiden, säger Karin och skrattar.

Ibland är hon lite rädd för att inte bli tagen på allvar när hon har så många projekt igång, och hon får ofta frågan om när hon egentligen tar det lugnt.
– Jag tycker om när det händer något, och gör hellre något lite galet än ingenting alls.

Och den senaste galenskapen är alltså en vintagebutik.
– Jag hörde att Värmestugan i Helsingborg hade fått in ett lager från en nedlagd butik och skickade spontant iväg ett bud. Jag gick på magkänslan, och hade allt bara varit ”crap” så hade pengarna åtminstone kommit till nytta, säger Karin, som dessutom ger en del av intäkterna från klädförsäljningen till Värmestugans verksamhet.
– Jag har aldrig varit i klädbranchen innan så det är spännande, men jag är en estet rakt igenom och älskar allt som är vackert och förmedlar en känsla!
På gymnasiet läste hon frisörprogrammet i Ängelholm, men redan då visste hon att det inte var det enda hon skulle bli. Kort efter studenten flyttade hon till Stockholm för utbildning till hudterapeut och sedan även makeup-artist. 1997 startade hon sitt företag.
– Jag ville inte vara bunden till en salong utan vara min egen. Jag valde att döpa företaget efter mig själv, men Karin lät som en 80årig tant, så jag tog båda mina förnamn, säger Karin om företagsnamnet KarinCecilia och skrattar.

Idag driver hon en salong i Förslöv med just det namnet, och även om vägen hit är aningen krokig och fylld av både år på IHM Business School i Malmö, företag inom marknadsföring som inte gick som planerat, samt tuff småbarnstid med första sonen, så ångrar hon ingenting.
– Jag öppnade här februari 2013 och det är nog det bästa jag gjort.

Samtidigt som Karin startade upp salongen blev hon sambo med sin nya kärlek, och för 2,5 år sedan fick de en son tillsammans och Karin blev tvåbarnsmamma.
– Han låg här, säger hon och tecknar skrattande mot bänken framför speglarna i salongen, och så gullade kunderna med honom medan jag klippte!

Men yngsta sonen är något av ett mirakel. Strax innan han blev till upptäcktes det nämligen en cysta i Karins ena äggstock, och trots att tre olika läkare i inledningsskedet kallade den för ofarlig så visade det sig vara äggstockscancer.
– Det bestämdes att vi skulle opera bort rubbet, berättar Karin.
Men innan operationsdagen var nådd så visade det sig att hon blivit gravid, och Karin valde att fullgå graviditeten.
– Jag är inte så orolig av mig, och min kropp hade ju sagt att det funka, annars hade jag inte blivit gravid.

När nyfödde sonen var ett halvår gammal genomgick hon operationen, och är idag cancerfri - även om hon fortfarande går på rutinkontroller.
– Och nu är jag i klimakteriet också, säger hon, och skrattar lite åt att hon nu matchar sitt ”tantiga” namn.

OM KARIN HANSSON


Namn: Karin Hansson
Ålder: 46 år
Bostadsort: Förslöv
Yrke: Frisörmästare
Mitt smultronställe på Bjäre: Torekov

Karin skickar vidare Röda Tråden till Anna Zetterberg som skrivit boken Mer än hjärna, med frågan: ”Hur ser du nyttan med din bok i dagens samhälle?”

TEXT & FOTO: THERESE BERSÉUS SUOKAS